fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Novice Občina Ribnica

Občina Ribnica zagotavlja brezplačne maske za vse občanke in občane

Župan Ribnice, Samo Pogorelc, zdravje občank in občanov postavlja na prvo mesto, zato se je odločil, da v trenutni epidemiološki situaciji za vse prebivalce občine Ribnica brezplačno zagotovi zaščitne maske, ki bodo zagotovo pripomogle k zmanjšanju prenosa širjenja okužbe s COVID-19 na omenjenem območju.

Občina je s prejetimi donacijami kupila material in za pomoč pri izdelavi mask zaprosila vse občanke, šivilje. Odziv je bil izjemen, saj se je v le treh urah od objavljenega poziva javilo več kot petdeset prostovoljk, ki bodo v zelo kratkem času skupaj sešile skoraj 3.000 pralnih zaščitnih mask. Pralne maske pa bodo med svoje vaščane razdelili predstavniki prostovoljnih gasilskih društev.

Občina Ribnica skupno šteje 9.500 prebivalcev in 3.300 gospodinjstev, zato bo Občina v naslednjem tednu, skupaj z lokalnim časopisom Rešeto, v poštne nabiralnike razdelila še dodatnih 6.600 zaščitnih mask za enkratno uporabo, saj bo vsako gospodinjstvo prejelo po dve maski.

Občanke in občani pa lahko na dežurno telefonsko številko 051 681 264 Civilne zaščite Občine Ribnica zaprosijo tudi za pomoč pri nakupu živil, zdravil in drugih nujnih zadev.

Več o ukrepih v zvezi s COVID-19 v občini Ribnica si lahko preberete na www.ribnica.si .

Tina Peček, v.d. direktorice občinske uprave Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki