fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina Ribnica

Občina Ribnica bo sofinancirala ravnanje z azbestnimi odpadki

Z 18. aprilom 2020 je stopil v veljavo Pravilnik o sofinanciranju ravnanja z azbestnimi odpadki v občini Ribnica, ki določa način in pogoje ter postopek za dodeljevanje proračunskih sredstev za odstranjevanje azbestne kritine s stanovanjskih, kmetijskih in drugih privatnih gospodarskih objektov na območju občine Ribnica.

Upravičenci do prejema proračunskih sredstev po tem pravilniku so občani – fizične osebe, ki imajo stalno prebivališče v občini Ribnica in so lastniki oziroma solastniki stanovanjskih, kmetijskih in drugih privatnih gospodarskih objektov ali stanovanjskih enot. Objekti morajo biti locirani na območju občine Ribnica ter namenjeni stanovanjski rabi (stanovanjski objekti, garaže, drvarnice), kmetijski in drugi privatni gospodarski rabi.

Investitorji in izvajalci del morajo pri ravnanju z azbestnimi odpadki izvajati predpisane ukrepe s področja varstva okolja in varstva pri delu. Občina bo v začetku maja objavila javni razpis in prosilcem oz. upravičencem poravnala stroške oddaje odpadne azbestne kritine pooblaščenemu prevzemniku v višini 85 % stroškov odlaganja iz namenske proračunske postavke. Občina je za omenjeno sofinanciranje namenila 10.000 €.

Tina Peček, vodja kabineta župana Občine Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki