fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Kronika

Je bil požar v Mačkovcu podtaknjen?

V Mačkovcu, naselju pod Lovskim vrhom, sta v nočnem požaru prejšnji teden zgoreli kabini, inštalacije, pnevmatike in oprema v dveh kombiniranih strojih, nedaleč stran pa še 150 bal sena in streha manjšega hleva, gospodarja Franja Josiča. Nastalo je za več deset tisoč evrov škode. Policija nadaljuje s preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Že ob prihodu gasilcev je Josič, lastnik večje ekološke kmetije z rejo ovac, kjer so tudi nasadi starih kočevskih sadnih vrst, posumil, da je bil požar podtaknjen, storilec tega kaznivega dejanja naj bi bil, v to je prepričan, njegov 38-letni sin Siniša, ki živi v vasi na Mlaki, sicer dober znanec policije. »Težko je slabo govoriti o lastnem otroku, a po tem, kaj vse je doslej počel oziroma počne, druge besede preprosto ne najdem,« je otožno dejal oče.

Sin je družini začel lase beliti, ko še ni bil polnoleten. Zaradi ropa je bil obsojen na 20 mesecev zapora, po prestani kazni pa je nadaljeval z nečednimi dejanji. Pretepi in ropi so ga znova spravili za zapahe, v katerih je sedel 7 let in pol, leta 2007 pa mu je iz slednjih uspelo za štiri mesece celo pobegniti. Zadnjih pet let je delal v Angliji, od koder se je vrnil pred izbruhom epidemije koronavirusa. »Preprosto se ne umiri. Večkrat sem pristojne, tudi zdravnike, center za socialno delo, policijo, sodišča, upravo zaporov rotil, naj mu pomagajo z zdravljenjem, a ne zaleže, ker v to sam ne privoli. Zdi se mi kot, da to vsi čakajo, on pa je še naprej v hudi stiski in povzroča velike težave,« je oče zelo potrt.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki