fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Politika

Občina proti vzpostavitvi migrantskih centrov

Pretekli teden smo poročali o tem, da Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov po državi išče namestitvene kapacitete za namestitev migrantov. Med drugim tudi v Kočevju. Na nas so se obrnili številni občani, z vprašanji in tudi informacijami v povezavi z vzpostavitvijo centrov. Včeraj je Občina Kočevje objavila odgovor na ugibanja o migrantskem centru v občini.

“Vlada se je v svoji iskalni nalogi obrnila na Občino Kočevje, kot tudi na druge občine JV regije. Župan je v duhu državotvornosti izkazal pripravljenost za dialog, saj so migracije izziv, ki ga je potrebno obravnavati na nacionalni ravni. Kljub temu pa je odločno poudaril, da mora biti odločitev o vzpostavitvi tovrstnih centrov sprejeta s soglasjem lokalnega prebivalstva. Županovo stališče odraža demokratično naravo občinskega upravljanja, saj je poudaril, da so ljudje – prebivalke in prebivalci občine Kočevje – tisti, ki morajo biti vključeni v proces odločanja. Glede na takojšnje odločno nasprotovanje s strani občanov do vzpostavitve migrantskih centrov, smo temu tudi sledili in že sporočili predstavnikom Vlade RS, da je Občina Kočevje zavzela stališče proti vzpostavitvi migrantskih centrov na svojem območju, ” sporočajo pristojni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki