fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina Ribnica

Novo gasilsko vozilo, edino od Barja do Kolpe

Novo gasilsko vozilo TRV-2d, ki so ga člani PGD Ribnica sicer prevzeli januarja letos, so v soboto na svečanosti s parado gasilskih društev, ob taktih ribniške Godbe na pihala in vozil po Škrabčevem trgu uradno sprejeli.

Sestavljeno je iz podvozja, hidravličnega dvigala, ki bo premoglo dvig v višino do 18 metrov in nadgradnje z opremo za vse vrste večjih in težjih intervencij, kot so nesreče v cestnem prometu težjih in velikih vozil, nesreče na železniških tirih, letalske nesreče, porušitve objektov, nesreče z nevarnimi snovmi, nesreče na vodi in elementarne nesreče.

Gasilska enota širšega družbenega pomena

Vozilo je v rokah Gasilske enote Ribnica, ki je enota širšega družbenega pomena in na površini 490 kvadratnih kilometrov pokriva območje občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Velike Lašče in del občine Dobrepolje, že naredilo nekaj delovnih ur in je do sedaj več ali manj izpolnilo vse zahteve ribniških operativcev – njihovo število močno presega zahtevano število 32 po varnemu in hitremu delu.

Da bi ga le čim manj uporabljali

»Izgradnja Gasilskega centra v Ribnici se je pokazala kot potreba, načrtujemo tudi nakup vozila GVC3, ki bo zamenjalo obstoječi GVC 25,50,« je načrte razkril Jože Andoljšek, predsednik GZ Ribnica. »Kaj naj še rečem? Le to, kar so si zaželeli tudi drugi govorci. Fantje, vse čestitke in vozilo čim več uporabljate pri vaših vajah in skoraj nič za intervencije. Vozilo bo prišlo vpoštev tudi za druge občine, saj je edino od Kolpe do Barja«.

Stalo je nekaj več kot 400.000 evrov, polovico od tega zneska je v treh proračunskih letih zagotovila Občina Ribnica, razliko pa so gasilci nastrgali iz lastnih sredstev, z donacijo več kot 80 podjetij in prispevki občanov z nakupom novoletnih koledarjev. »Seveda smo vsem tistim, ki so nam pomagali, globoko hvaležni, še posebej ribniški občini,« se je zahvalil Blaž Mohar, predsednik PGD Ribnica. Vozilo je blagoslovi ribniški dekan, mag. Anton Berčan.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki