fbpx
E-UTRIP
(Foto: FB ZD Kočevje)
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Nove okužbe s Covid-19 v Kočevju, v ZD Kočevje naročili dodatno opremo

Zdravstveni delavci vsak dan neutrudno opravljajo odvzem številih brisov in tudi včerajšnji dan ni izjema. Opravili so 16 brisov, od katerih so na Covid-19 bile pozitivne 3 osebe. Pri dveh je šlo za prenos v gospodinjstvu, pri eni pa izvor okužbe že ni znan, pravijo.

Iz ZD Kočevje pa z veseljem sporočajo, da so bili vsi izvidi testov pri zaposlenih v zdravstvenem domu negativni, prav tako v DSO Kočevje. A žal ni tako pri stanovalcih. »Iz DSO Kočevje so nam sporočili, da so včeraj testirali 23 stanovalcev in je 5 na novo pozitivnih. Danes je bil izveden en prevoz bolnika iz rdeče cone DSO Kočevje,« sporoča Polona Vidič Hudobivnik, direktorica ZD Kočevje. Iz Doma starejših občanov tako poročajo, da je trenutno v rdeči coni 57 stanovalcev, ki imajo okužbo s koronavirusom. Zdravstveno stanje vseh je dobro, štirje pa so v bolnišnici. Zaposlenih, ki prebolevajo okužbo, je trenutno 15, še dodajajo.

V ZD Kočevje naročili dodatno opremo

»Za optimalno oskrbo naših občank in občanov smo naročili še nekaj dodatne opreme, ki jo potrebujemo za oskrbo COVID bolnikov in urgentna stanja vezana na poslabšanja COVID-19 in drugih bolezni. Včeraj je oprema prispela in je že nameščena v prostore COVID ambulante in NMP za uporabo. Glede na veliko oddaljenost od bolnišnic je dobra oprema pogoj za dobro, hitro in strokovno obravnavo naših občank in občanov!« sporočajo iz ZD Kočevje.

(Foto: FB ZD Kočevje)

Kot kaže, se stanje že nekoliko umirja. »Obnašajmo se odgovorno še naprej, poskrbimo zase in za druge, zmanjšamo prenose okužbe in ostanimo zdravi!« še poziva Polona Vidič Hudobivnik.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki