fbpx
E-UTRIP
VIR: Občina Kočevje.
Izpostavljeno Aktualno

Nova lestev nadomestila več kot 30 let staro avtolestev

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Kočevje je bogatejše za povsem novo gasilsko vozilo z lestvijo, vredno 774.000 evrov.

Nakup nove gasilske avtolestve so v Kočevju izvedli v okviru investicijskega programa, ki ga je občinski svet potrdil januarja letos in v okviru katerega namerava občina za izvajanje javne gasilske službe nameniti 1,9 milijona evrov. Pogodbo o nakupu avtomobila so z dobaviteljem, podjetjem Rosenbauer, podpisali marca letos. Gre sicer za največji nakup za potrebe gasilcev v občini do zdaj.

Novo vozilo z 32-metrsko lestvijo bo nadomestilo več kot 30 let staro avtolestev, ki je dotrajana. Služilo bo predvsem za intervencije na višini, to je stanovanjskih stavbah, poslovnih poslopjih in javnih objektih. V občini so namreč z analizo ugotovili, da imajo kar 289 objektov, kjer je ob intervenciji tovrstno gasilsko vozilo nujno, 1871 objektov pa je takšnih, kjer je tovrstna avtolestev zaželena za varno in učinkovito posredovanje.

Uprava RS za zaščito in reševanje je za vozilo prispevala 325.000 evrov, ostalo so krili delno iz požarne takse, delno iz lastnih sredstev občine.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki