fbpx
E-UTRIP
Aktualno Ribnica Zanimivosti & Zabava

Neutrudni kolesar Matjaž Virant

Nekoč, pravzaprav vrsto let, na številnih funkcijah vnet gasilec, ki se je kmalu po izteku polne delovne dobe tudi gasilsko upokojil, je že pred tem neutrudno vrtel pedala kolesa. Matjaž Virant, kdor ga ne pozna?

Samo lani se je njegov števec ustavil na malo manj kot 7.500 prevoženih kilometrov po drnu in strnu ne le dežele suhe robe, ampak tudi Kočevskega, Velikolaškega, Bele Krajine, doline Krke, Notranjske.
Na cesti je vsak dan, tudi po dežju in vetru, bodisi v jutranjih ali večernih urah. Seveda opremljen od glave do pete, tako kot velevajo pravila udeleženca na dveh kolesih v cestnem prometu.

»Ko imaš postavljene cilje, je pot do njih preprosta in enostavna. In pelje po stezicah zadovoljstva,« je Matjaž, ko je s kolesom Ribnici čakal vstop na potniški vlak proti Kočevju, razlagal znancem. In dejal, da vlak ponuja nove razsežnosti. Kolo bo namreč večkrat vanj naložil do Grosuplja in se nazaj vrnil na kolesu. A se s tem njegov števec kilometrov ob koncu leta zagotovo na bo zmanjšal.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki