fbpx
E-UTRIP
Travna gora.
Aktualno Novice Ribnica

Dom na Travni Gori znova odprt

Po drugi svetovni vojni je bil na Travni Gori sezidan za tiste čase mogočen Turistični dom, ki ga je pred 32-imi leti sodraško Turistično društvo brezplačno preneslo na Gasilsko zvezo Slovenije. Ta je za sveto obljubljala, da bo v stavbi zaživel gasilski izobraževalni center in druge sorodne dejavnosti, primerne okolju. Da je to bil strel v prazno, so že kmalu dojeli v občini Sodražica, zato so napeli vse moči, da bi propadajočo stavbo, v kateri se je sicer vmes zamenjalo ducat najemnikov, brez da bi kaj vlagali v obnovo gostinskih in namestitvenih prostorov, pred tremi leti dobili nazaj ali odkupili po razumni ceni. Gasilci so sklenili drugače in dom prodali državljanu Moldavije. Ta se je v zastarelih prostorih lotil gostinske obrti, a se mu ni izšlo. Po dveh letih je pred kratkim znova pognal gostilno, hkrati pa išče najemnika. »Škoda, da je tako lepa stavba, ki je pred desetletji imela celoletno ponudbo, obsojena na propad,« se z njo spogledujejo popotniki.

Pred 18-imi leti je Gasilska zveza skušala dom oddati v najem terapevtskemu društvu Up, ki je nameravalo v njem urediti prostore za izvajanje programa rehabilitacije odvisnikov od droge in alkohola. Večkrat celovito predstavljen program s strani društva in osrednje gasilske zveze Slovenije ni dobil podpore pri takratnem občinskem vodstvu, zaradi pomislekov, da bodo »narkomani slabo vplivali na lokalno okolje«. Nekateri so mnenja, da je bila to zamujena zadnja priložnost, da se dom kolikor toliko uredi in ostane v svoji funkciji.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki