fbpx
E-UTRIP
Aktualno Črna kronika Kočevje Kronika

Nesreča tovarne Melamin: Dva poškodovana se še borita za življenje

Za nami je težek dan, pred marsikom negotovi dnevi. Zdi se, da življenje teče dalje, a še dolgo ne bo. V nesreči tovarne Melamin je umrlo pet ljudi. UKC Ljubljana je zjutraj sporočil, da se dva hudo poškodovana, ki sta v njihovi oskrbi, še borita za življenje. Eden še vedno ni identificiran, je pa v zelo slabem stanju, je zjutraj na Twitterju objavil UKC Ljubljana. Danes bo podjetje Melamin obiskal tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. V izjavi za medije bodo pristojni spregovorili o stanju in oceni škode ter možnostih pomoči države podjetju in zaposlenim, so sporočili z ministrstva.

V eksploziji in požaru v kočevski tovarni je bilo po zadnjih podatkih skupaj poškodovanih šest oseb, dva huje poškodovana so prepeljali v ljubljanski klinični center.

Direktor družbe Srečko Štefanič je v četrtek zvečer za TV Slovenija dejal, da je eden od huje poškodovanih kasneje umrl, kar je danes zjutraj za STA potrdil tudi poveljnik Gasilske zveze Kočevje Leon Behin. Medtem so v UKC zjutraj na Twitterju zapisali, da sta oba poškodovana, ki se zdravita pri njih, živa, je pa eden v zelo slabem stanju.

Se je pa gasilcem v četrtek popoldne uspelo prebiti do petih pogrešanih, a so po pričakovanjih lahko ugotovili le, da eksplozije in požara niso preživeli.

Do delovne nesreče v Melaminu je prišlo v četrtek okoli 8.30, po prvih domnevah najverjetneje zaradi človeške napake pri prečrpavanju ene od surovin v skladiščni prostor. Eksplozija in požar, ki je sledil, sta močno poškodovala tovarno in delno tudi njeno okolico. Kriminalisti preiskavo vzrokov nesreče sicer nadaljujejo tudi danes.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki