fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Občina

Natečaj za naj spominek Kočevske 2020

Občina Kočevje je razpisala javni natečaj za izbor naj spominka Kočevske 2020. Iztočnica letošnje tematike je komunikacijsko-marketinški nagovor destinacije »DIVJE. A PRIJAZNO« – »WILD. BUT NICE«, ki ga je Zavod Kočevsko lansiral lansko leto s kampanjo o pristnih naravnih doživetjih.

Zelena destinacija Kočevsko turiste in obiskovalce nagovarja k doživetju prvinske izkušnje gozda, kjer lahko obiskovalec začuti zdravilno moč starodavnih dreves, vdihne čist gozdni zrak, prisluhne zvokom ptic, opazuje gibanje krošenj v vetru, poboža drevesna debla in se preprosto zlije z naravo.

Občina Kočevje natečaj za izbor turističnega spominka razpisuje že od leta 2006 in na ta način spodbuja ustvarjanje novih lokalnih izdelkov, ki predstavljajo destinacijo in krepijo prepoznavnost Kočevske. Namen natečaja ni le izbrati posamezni izdelek, temveč spodbuditi ustvarjalce, da ustvarijo celosten paket, ki vključuje kreativen preplet sodobne in tradicionalne izbire metod dela in materialov, spremljajočo zgodbo ter na koncu še povabilo k doživetju pričujočega.

Za prva tri mesta so razpisane tudi denarne nagrade:

  1. mesto: 500 EUR bruto in možnost odkupa spominkov za protokolarna darila občine v vrednosti do 400 EUR,
  2. mesto: 400 EUR bruto,
  3. mesto: 300 EUR bruto.

Letošnji natečaj je zaradi epidemije koronavirusa razpisan nekoliko kasneje kot v prejšnjih letih, rok za prijavo predlogov pa je 1. avgust 2020. Podrobnejša vsebina natečaja in prijavni obrazci so objavljeni na spletni strani Občine Kočevje.

Katja Godeša, Občina Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki