fbpx
E-UTRIP
Tamburanje va Kostele.
Tamburanje va Kostele.
Izpostavljeno

Največji dogodek v Kostelu – odpovedan

Na žalost občanov Kostela in ljubiteljev prireditve Tamburanje va Kostele so organizatorji včeraj sporočili, da je dogodek odpovedan. Županja Nataša Turk se je za to potezo odločila, upoštevajoč posledice, ki jih je za seboj pustila ujma po državi.

Občani in izseljeni Kostelci praktično živijo za to prireditev, zato so nekateri nad odločitvijo razočarani in menijo, da bi se na ta dan zagotovo lahko zbralo kar nekaj prostovoljnih prispevkov, ki bi jih lahko namenili družinam in posameznikom v stiski. Žalosti jih pomanjkanje dogodkov v občini, na koncu pa je odpovedan še dogodek leta, ki predstavlja bistvo Kostela.

“V letu 2022 so poplave v jesenskem času našo občino Kostel prizadele kar dvakrat zapored. Slednje sicer niso bile tako uničujoče in obsežne kot nedavne, vendar se še vedno soočamo s posledicami in odpravljanjem nastale škode. V skladu z odločitvijo vlade, ki je 14. avgust razglasila za dan solidarnosti, vse morebitne obiskovalke in obiskovalce dogodka pozivamo, da svoj čas in energijo po svojih zmožnostih usmerijo v pomoč prizadetim na že znane načine – z nakazili, SMS donacijami ali fizično pomočjo preko organiziranih delovnih skupin. Vsem, ki ste kakorkoli sodelovali pri organizaciji prireditve, v katero je bilo vloženega veliko truda in dela, se zahvaljujemo in se opravičujemo za nastalo situacijo,” sporoča Občina Kostel in Zavod za kulturo in turizem Kostel.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki