fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Ribnica

Naj harmonikar pri Urški je Gašper Štajner

Klub harmonikarjev Urška iz Zamostca, ki je bil ustanovljen leta 1997, je pripravil že 29. tekmovanje harmonikarjev Urška 2021. Tekmovanje je potekalo v petih starostnih kategorijah, 17 harmonikarjev pa je meh vleklo za dve prestižni nagradi, in sicer za naj harmonikarja Urške 2021 in Suhorobarskega prvaka 2021.

V kategoriji do 12. let je žirijo najbolj prepričal Igor Osredkar iz Malega Slatnika pri Šentjerneju, Gašper Štajner iz Škofljice, sicer zmagovalec tudi leta 2019, je bil najboljši med tekmovalci do 16. let, do 20. let je zmagal Žiga Kastelic (Dobrepolje), med 20. in 50. leti je bila prva Klavdija Ceglar (Šentvid pri Stični), med veterani pa Marjan Skubic (Grosuplje).

Naj harmonikar je postal Gašper Štajner, ki je v podobi Ribničana Urbana s krošnjo na ramah, narejenega iz lesa, rezbarskega mojstra Draga Koširja, prejel prestižno nagrado, Jakob Oražem (Prigorica) pa je bil razglašen kot najboljši harmonikar dežele suhe robe. » Trenutne razmere so naredile svoje tako, da letos udeležba ni bila tako množična kot prejšnja leta. Glede na to, da so tekmovalci prihajali s širšega območja ljubljanske pokrajine in Dolenjske lahko rečemo, da se je naša prireditev lepo prejela, glas o harmonikarjih pri Urški pa se širi naprej,« je dejal Franc Lesar, predsednik kluba harmonikarjev Urška.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki