fbpx
E-UTRIP
Peter Pirc, ravnatelj OŠ Zbora Odposlancev Kočevje.
Aktualno Iz naših šol Novice

Na OŠ Zbora odposlancev v karanteni kar 11 razredov!

Kot še sporoča ravnatelj Peter Pirc, je okuženih kar 25 učencev. “Razmere so resne in vsi se moramo kot družba obnašati maksimalno odgovorno.”

Danes bi moral v veljavo stopiti nov vladni odlok, ki predpisuje obvezno samotestiranje vseh dijakov in učencev v šolah, a se bo ta odlok začel izvajati v sredo, 17. 11.. Tisti dijaki in učenci, ki se ne bodo samotestirali v šoli, bodo imeli prepoved zbiranja v šoli in se bodo v skladu s sklepom Ministrstva za šolstvo izobraževali na daljavo.

Odlok je jasen in ni v rokah ravnateljev!

Seveda, kot je za pričakovati, pa ta odlok ne uživa podpore vseh staršev otrok – no, ne zgolj ta odlok, nekateri starši so celo proti kakršnim koli ukrepom. “Eden od staršev je šel celo tako daleč, da je vložil opomin pred tožbo,” je razočaran ravnatelj Pirc in poudari, da kot ravnatelj nima nikakršne možnosti odločanja o ustavnosti ukrepa, ki ga je predpisala vlada.

Dejstvo je, da je vlada s tem, ko je ravnateljem “predala” vse naloge v zvezi z izvajanjem in upoštevanjem odloka o obveznem samotestiranju, le-te postavila v prve bojne linije, saj so seveda na drugi strani starši, ki odloku ostro nasprotujejo.

“Odlok je jasen in kot ravnatelj nimam nikakršne možnosti odločati o ustavnosti ukrepa, ki jih je predpisala vlada, kar nekateri pozivajo.”

V šoli pod pogoji ali pa doma

Ravnatelj Pirc vse starše nagovarja k razumevanju te težke situacije in jih naproša, da še enkrat razmislijo o zadevi ter se odločijo za tisto možnost, ki jim pač bolj odgovarja – torej, za šolanje v šoli pod pogoji ali pa pač šolanje od doma. Namreč, tiste otroke, ki ne bodo imeli pisnega soglasja za izvedbo samotestiranja ter se ne bodo držali ukrepov, bodo dolžni poslati na šolanje na daljavo.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki