fbpx
E-UTRIP
OŠ Ob Rinži.
Aktualno Iz naših šol Novice

Na OŠ Ob Rinži včeraj pozitivno presenečeni

“Včeraj smo izjemno veseli, da smo prvo samotestiranje izpeljali odlično, brez posebnosti,” z dobrimi novicami začne ravnateljica, Darja Delač Felda. Sicer jasnih številk o izdanih soglasjih oziroma nesoglasjih za samotestiranje učencev še ni, saj jih, kot pravi Delač Felda, zbirajo še do ponedeljka.

V šolo so brez soglasja otroka pripeljali štirje starši

“Imeli smo sicer štiri primere, pri katerih starši niso podali soglasja oziroma nesoglasja, pa so otroke pripeljali v šolo,” je še povedala ravnateljica, ki se je z njimi tudi pogovorila, tako da so ti otroci nato zapustili šolski prostor brez nevšečnosti.

Trenutno je na OŠ Ob Rinži v karanteni 5 razredov.

Nekateri potrebujejo razmislek

Darja Delač Felda pravi, da je viden tudi vzorec vseh razredov – od prvega do devetega, kjer starši nekaterih učencev še niso podali soglasja oziroma nesoglasja, saj še niso odločeni. So pa ti učenci včeraj tudi ustrezno ostali doma.

Učenci so veseli in sproščeni

Vsi učenci, ki so prišli v šolo – tako na matično kot na obe podružnični šoli – in so se samotestirali, so bili na testu negativni. “Tega rezultata smo izjemno veseli. Po celi šoli se je čutilo kar nekakšno olajšanje in čutilo se je, da so učenci veseli in sproščeni. Obiskala sem vse razrede od 1. do 6. razreda. Učenci niso izkazovali strahu ali stisk, bili so zadovoljni in ponosni nase,” je vesela ravnateljica in upa, da bo tako tudi naslednje dni.

Učitelji so učence pohvalili, ker so pri samotestiranju zelo lepo in odgovorno sodelovali, prav tako pa tudi pri pospravljanju odpadkov. 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki