fbpx
E-UTRIP
OŠ Ob Rinži.
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice

Na OŠ Ob Rinži v karanteni štirje razredi, prestavljena je tudi valeta

Na kočevski osnovni šoli Ob Rinži so po tem, ko v drugi polovici maja na šoli niso imeli niti enega primera okužbe s covidom-19, v prvi teden junija vstopili s pojavljanjem okužb najprej med učenci, nato pa še med zaposlenimi.

»Res je, v zadnjih desetih dneh beležimo porast okužb na šoli.« (Darja Delač Felda, ravnateljica OŠ Ob Rinži)

Okuženi dve razredni učiteljici in najverjetneje osem učencev

V zadnjih desetih dneh sta zboleli kar dve razredni učiteljici, zato so morali v karanteno poslati kar nekaj oddelkov. Trenutno so v karanteni štirje oddelki, in sicer po en v tretjem, četrtem, šestem in tudi devetem razredu. »Na šoli je tudi pet učencev s potrjeno okužbo in trije učenci s sumom na okužbo zaradi neposrednega stika v družini z okuženo osebo,« še pove ravnateljica šole, Darja Delač Felda.

»Na šoli vzdržujemo predpisani protokol in mehurčke ter imamo več kot 80% zaposlenih, ki so cepljeni ali prebolevniki.«

Glavni problem je težko prepoznavanje okužbe

Dejstvo je, da se virus (vsaj večinoma) med otroci širi v zelo blagi obliki, tako da ga starši zelo težko prepoznajo in te blage težave kot so kašelj, rahel prehlad ali manjša utrujenost pripisujejo pač običajnim težavam ob zaključku šolskega leta.

Darja Delač Felda, ravnateljica OŠ Ob Rinži.

Dva asimptomatska primera!

»Izkazalo se je tudi, da obstajajo asimptomatski primeri, saj smo imeli dva primera nujne operacije slepiča in oba otroka sta bila na PCR testu pred operacijo pozitivna,« pove Darja Delač Felda.

Valete včeraj ni bilo…

Čeprav je bil ponedeljek, 14. junij »rezerviran« za slavnostni odhod devetošolcev, pa se ta zaradi okužene devetošolke in posledične karantene razreda ni zgodil. Valeta je bila zato prestavljena za en teden, na 21. junija (kar pa je na žalost podrlo dopustniške načrte marsikaterih vpletenih).

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki