fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava Narava & zdravje Ribnica

Na Kočevsko-Ribniškem od 15 do 30 cm snega

Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo! Danes nekaj po sedmi uri so snežne padavine že dosegle Kočevsko-Ribniško območje, po predvidevanjih pa bodo vztrajale do nekje sredine popoldneva. Tu naj bi zapadlo od 15 do celo 30 cm snega, kar bo razveselilo predvsem najmlajše, ki morajo ravno v teh dneh zaradi ukrepov »lockdowna« dneve preživljati v domačem okolju.

Poleg na Kočevsko-Ribniškem bo večja količina snega zapadla tudi na Notranjskem in Dolenjskem, snežilo pa naj bi celo ob morju, kjer naj bi poleg sneženih padavin zapihala tudi burja in posledično povzročala prave snežne zamete.

V teh dneh nevarnost pozebe

Vremenoslovci opozarjajo, da bodo tri zaporedna jutra zelo mrzla, zato je nevarnost pozeb velika. »Vsa tri jutra, ki sledijo, sredino, četrtkovo in petkovo, bodo dokaj hladna, marsikje bo temperatura -5 stopinj Celzija, v malo višje ležečih krajih pa lahko tudi do -10 stopinj Celzija,” pojasnjujejo iz Arsa.

Nizke temperature na srečo ne bodo vztrajale dolgo, saj se bodo temperature konec tedna že dvignile.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki