fbpx
E-UTRIP
Vreme

Na današnji dan pred dvema letoma

Na današnji dan pred dvema letoma:

Za nami je najtoplejši letošnji dan do sedaj. V Podnanosu v Vipavski dolini se je ogrelo do 31,0 °C, 30,7 °C so izmerili v Dolenjah pri Ajdovščini in 30,3 °C v Novi Gorici. Do 30,0 °C je živo srebro prilezlo tudi na drugem koncu Slovenije, v Lendavi. Drugod po državi je bilo nekaj stopinj manj. Žal pa so pregreto ozračje tudi danes ponekod prekinjale nevihte z lokalno močnejšimi nalivi. Te so nastajale predvsem v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije.

Uradna mreža meteoroloških postaj je najmočnejše nalive zabeležila na prehodu med Notranjsko in Primorsko. Največ, kar 43 litrov padavin na kvadratni meter, je v le dobri uri padlo v Tatrah (občina Hrpelje-Kozina), 40 litrov na kvadratni meter pa je izmerila postaja na Nanosu. Nato se je težišče vremenskega dogajanja počasi preselilo nad severno Slovenijo. V Breginju in v Zgornji Sorici so naprave v kratkem času izmerile 28 litrov padavin na kvadratni meter, na Uršlji gori pa 26 litrov.

Rok Nosan, vremenoslovec

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki