fbpx
E-UTRIP
(Foto: Siunkovič Robi)
Aktualno Kočevje Narava Narava & zdravje Novice Vreme

V popoldanskih urah bo ponovno snežilo – možni so zameti!

Pa je ponovno zapadel za nekatere težko pričakovani sneg. Včeraj je po najnižjih delih Ribniško-Kočevskega območja zapadlo okoli 5 centimetrov zelo mokrega snega. Rok Nosan, lokalni vremenoslovec, pravi, da z nadmorsko višino debelina snežne odeje hitro narašča, saj je v krajih nad okoli 700 metrov nadmorske višine lokalno tudi več kot 20 centimetrov snega.

Tokrat se ga bo nabralo še več

Po kratkotrajnem premoru bo kraje od Kolpe do Barja v zgodnjih popoldanskih urah zajelo novo sneženje, ki bo vztrajalo do poznega večera. Temperature bodo nekoliko nižje od včerajšnjih, kar pomeni, da bo sneg bolj suh, zato se ga bo kljub manjši količini padavin lahko nabralo kar veliko. Po najnižjih delih Ribniško-Kočevskega polja in na območju Velikih Lašč bo predvidoma zapadlo od 10 do 15, na območju Loškega Potoka, Slemen in drugih hribovitih krajev na tem območju pa lahko lokalno tudi več kot 20, nad 800 metrov nadmorske višine morda celo 30 centimetrov snega. Ker bo sneg suh, ga bo veter zlahka prenašal naokoli, zato so možni zameti, poroča Nosan.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki