fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice

Mojca Blaževič je državna prvakinja v tehniki prodaje

Letošnje 43. državno tekmovanje v tehniki prodaje je potekalo 11. aprila na Srednji trgovski in ekonomski šoli Brežice. Dijaki so tekmovali v kategorijah: obutev, konfekcija, kozmetika, veliki gospodinjski aparati in živila. Na tekmovanju je sodelovalo 17 slovenskih trgovskih šol ter šola iz sosednje Hrvaške – Trgovačka škola Sombor, s čimer je imelo tekmovanje tudi mednarodno noto. Naši dijaki so pokazali izjemno znanje. Mojca Blaževič je v kategoriji konfekcija dosegla prvo mesto in s tem postala državna prvakinja z zlatim priznanjem. Drugo mesto je osvojila Ana Selšek v prodaji kozmetike, Eva Benčina šesto mesto v prodaji obutve, Lea Žurga Bojc osmo mesto v prodaji živil ter Kim Pajnič deseto mesto v prodaji velikih gospodinjskih aparatov. Punce so bile več kot odlične, kajti tekmovanje je potekalo med 17-imi slovenskimi trgovskimi šolami. Znanje in spretnosti, ki so jih dijaki pridobili skozi celotne priprave in izobraževanje, dijakom koristijo pri opravljanju praktičnega usposabljanja pri delodajalcu, predstavitvah poklica ter so dodana vrednost znanja in izkušenj, ki jih bodo potrebovali pri opravljanju svojega poklica.

Slovesna podelitev je potekala z nagovorom in stiskom roke predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki nas je prišel pozdravit ob koncu tekmovanja. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem, kajti ponovno smo dokazali, da smo odlična šola z izjemnimi dijaki na področju trgovske dejavnosti.

Nataša Tekavec, vodja praktičnega usposabljanja

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki