fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Odbojka Šport

Mednarodni turnir MINI odbojke v Šempetru in turnir MALE odbojke v Kočevju

V soboto, 5. 1. 2019, so se naši najmlajši odbojkarji udeležili mednarodnega turnirja v Šempetru. V skupini so najprej izgubili z Braslovčami 2:0, nato pa so premagali ekipo KORVOLLEY Mislinja z rezultatom 2:0. V tekmi za v četrtfinale so bili za naše fante premočni vrstniki iz Žužemberka. Kljub porazu so bili naši mladi fantje navdušeni nad turnirjem, kjer so osvojili 9.–12. mesto in obljubili, da bodo do prvega turnirja pod okriljem OZS še bolj zavzeto trenirali. Za MOK Kočevje so nastopili: Jaša Ožbolt, Andrej Kordiš, Davo Jerbič, Žan Curl, Val Virant, Miha Lavrič in Ažbe Kajfež.

V nedeljo, 6. 1. 2019, pa smo v Kočevju gostili prvi turnir MALE odbojke. MOK Kočevje so v novem letu dodobra načele bolezni, tako da je manjkal naš stalni prvokategornik Nejc, Rok Drobnič pa je igral s prebavnimi težavami, zato ni bil popolnoma pripravljen. V prvi tekmi turnirja smo se pomerili z ekipo Triglava. Kljub ne preveč prepričljivi igri, smo prvi niz gladko zmagali s 25:7. Točke, ki jih je dosegel nasprotnik, so bile v večini primerov posledice napak domače četverke. Drugi niz so zaigrali fantje, ki se še niso udeležili nobenega turnirja – Aljaž Mohar, Blaž Virant in Tian Berdavs, ter »izkušeni« Ian Rus in Davo Jerbič. Do sedemnajste točke sta bili ekipi poravnani, nato pa so se pojavile težave pri sprejemu servisa in niz je odšel gostujočim igralcem s 25:19. V tretjem nizu je na mestu Matevža začel Ian, vendar so naši fantje preveč na lahko vzeli nasprotnika in mu dopustili, da je povedel z 9:5. Šele po nekaj glasnih besedah trenerja in navijanju domačih gledalcev so se prebudili in izkoristili razliko v kvaliteti ter zmagali s 25:16. Ker je v drugi tekmi turnirja ekipa Žirovnice premagala Triglav, smo bili pred zadnjo tekmo že uvrščeni v naslednji krog. Tako so lahko zaigrali bolj sproščeno in prikazali več odbojkarskega znanja. Prvi niz smo zmagali presenetljivo lahko in sicer s 25:15, v drugem nizu pa so Tian, Matevž, Davo, Aljaž in Blaž prikazali veliko mero borbenosti in z zanesljivim serviranjem zmagali niz s 25:17, ter osvojili 1. mesto na turnirju in si priigrali »lažjega nasprotnika« na naslednjem turnirju. Za MOK Kočevje so nastopili: Jan Rifelj, Anej Jarni, Matevž Curl, Ian Ros, Rok Drobnič, Blaž Virant, Aljaž Mohar, Davo Jerbič in Tian Berdavs.

Naslednji teden s starejšimi dečki odhajamo v Kostanjevico, kjer pričakujemo dobro predstavo naših odbojkarjev in dve zmagi. Mini odbojkarji bodo zopet nastopili 26. 1. 2019, mali odbojkarji pa 19. 1. 2019.

Aleš Drobnič, MOK Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki