fbpx
E-UTRIP
Maja Dominič z natančno roko izvaja medicinsko tetovažo. FOTO: Osebni arhiv.
Aktualno Dobro je vedeti Zanimivosti & Zabava

Medicinska tetovaža lasišča: »Hvala, ker si mi povrnila svobodo!«

Kako močen faktor so lasje, je vedel že biblični junak Samson. Ja, lasje imajo posebno moč in neprijetno je gledati, kako z leti ali zaradi nekaterih zdravstvenih dejavnikov, začnejo odpadati. S plešavostjo se marsikdo ne more sprijazniti, še posebej če ta »napade« žensko lasišče. Ena od rešitev, kako poustvariti videz las, je mikropigmentacija. Maja Dominič iz kozmetičnega salona Senso z natančno izvedenim postopkom vrača samozavest.

Mikropigmentacija, poimenovana tudi medicinska tetovaža lasišča, je neinvaziven in nekirurški postopek prikrivanja plešavosti ter velja za najboljšo alternativo reševanja in prikrivanja plešavosti. Prekrivanje pleše z lasnimi vložki, lasuljami, kapami, in podobnim človeka obremeni. In tisto, kar na vsak način želiš skriti, postane še bolj očitno.

»Gre za postopek brez stranskih učinkov. S pomočjo majhnih, mikro igel v kombinaciji s posebno tehniko, dodajamo naravne pigmente v lasišče. Poustvari se drobne pikice, ena pikica predstavlja en lasni mešiček. Ko je ustvarjenih več deset tisoč pik, te poustvarijo videz polnega lasišča – podobno, kot na obritem lasišču,« mikropigmentacijo predstavi mojstrica, Maja Dominič.

Stranke so hvaležne, ker jim je mojstrica povrnila svobodo. FOTO: Osebni arhiv.

In ja, na pogled gre res za mojstrovino. »Ker pa vsi moški niso navdušeni nad idejo o obritem lasišču, obstajajo nekatere okoliščine, kjer se mikropigmentacija lasišča izvede tudi pri daljših laseh. Predvsem so tu moški, katerih lasna linija je še vedno dovolj izrazita in imajo splošno izgubo las ter ženske, ki jim ta tehnika prinese videz polnejšega lasišča in močnejših las,« doda. Tehnika je tudi rešitev za razne brazgotine ter predele brez las, ki so nastali po operaciji glave in raznih poškodbah.

»Hvala, ker si mi povrnila svobodo,« je ena od najlepših zahval, ki jo je Dominičeva dobila od zadovoljnega mlajšega gospoda, ki so se mu zaradi genetike močno zredčili lasje.

Mikropigmentacija pomeni svobodo tudi v tem smislu, da zahteva zelo malo nadaljnjega vzdrževanja in ne obremenjuje življenjskega sloga in aktivnosti posameznika.

Za koga je mikropigmentacija primerna rešitev?

»Primerni kandidati za to obliko mikropigmentacije lasišča so tisti, katerih lasna linija je še vedno dovolj izrazita in imajo splošno izgubo gostote las. Kandidat mora imeti še vedno dovolj las na vrhu lasišča in na kroni. Če in ko izpadanje las napreduje in se lasna linija pomika nazaj, pike pa postanejo vidne, je potrebno lase obriti. Le tako se lahko ohrani realističen videz,« pojasni.

Tako, kot z leti svetlijo tetovaže, tudi pri mikropigmentaciji lahko pričakujemo podoben cikel. Svetlenje barve med postopki je posledica celjenja lasišča. Ko se mikro ranice zacelijo, so pike videti manjše in svetlejše.« Z dodajanjem pik in prilagajanjem barve pigmenta v naslednjih tretmajih, ustvarjamo gostoto in tridimenzionalni videz, dokler ne dosežemo želenega rezultata. Kratkoročno bledenje običajno preneha v 6. do 8. tednih.«

Postopek je obstojen med 5 in 10 let.

Intenzivnost barve bo trajala več let, običajno med 5 in 10 let, vse je odvisno od imunskega sistema posameznika in izpostavljenosti UV žarkom. »Naše stranke običajno potrebujejo osvežitev barve vsakih 3 do 5 let. Nihče vam ne more natančno oceniti, kdaj točno boste potrebovali osvežitev, vendar pa lahko z ustrezno nego lasišča ter zaščito pred UV žarki dosežete, da bo vaša mikropigmentacija lasišča trajala lepo število let.«

m.l.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki