fbpx
E-UTRIP
Aktualno Šport

Maja Miljuš: Trenira v dveh klubih, a šola je na prvem mestu  

Devetošolka Maja Miljuš se je pred dvema letoma navdušila nad nogometom. Ljubezen do tega športa je nastala po naključju, čisto spontano, po ogledu ene izmed bratovih tekem. Začela je trenirati in ker je bilo manj zanimanja za nogomet med dekleti, se je na treningu pridružila fantom. Izkazala se je kot odličen potencial, kar jo je pripeljalo na poskusni trening pri Olimpiji. Sedaj Maja hkrati trenira v domačem klubu in v Ljubljani. Vikende posveča tekmam za oba kluba, medtem ko tedne nameni učenju, saj dekle ve, da je šola na prvem mestu.

“Spomnim se, kako sem staršem med tekmo omenila, da bi rada igrala nogomet. Sprva so bili zelo začudeni. Kmalu po tem sem šla na prvi trening in ko enkrat začneš igrati, ne moreš nehati,” se Maja spominja začetkov svoje obetavne športne poti. Začela je trenirati s fanti, v ekipi je bila skupaj s še enim dekletom. Na treninge sta sicer hodili k mlajši selekciji, igralci pa so ju lepo sprejeli in jima sprva pomagali. Kasneje pa so ju začeli obravnavati kot enakovredni soigralki. “Fizično sicer fantom nikoli ne bom mogla konkurirati, sem pa zelo napredovala,” dodaja Maja.

Naša sogovornica ne pozabi omeniti svojega prvega trenerja Aleša Stekiča, za katerega pravi, da jo je naučil praktično vsega. “Njemu sem res hvaležna za vse. Naučil me je od osnov naprej, naučil me je, kako se trenira s fanti. Tudi v smislu, da nisem prišla domov in se zjokala, če mi je na treningu kdo kaj takega rekel. Naučil me je, da sem se postavila zase.”

Trenutno jo v selekciji U15 trenira Danilo Bižal.

Po enem letu treninga v kočevskem klubu so jo povabili na trening pri Olimpiji, kjer je pustila svoj pečat. V Kočevju sedaj trenira dvakrat na teden, vsak petek pa jo starši vozijo v Ljubljano. Vikende preživlja na tekmah, tako s fanti kot z dekleti.

Letos bo Maja zaključila deveti razred, je zelo pridna in vestna učenka, ki si želi nadaljevati šolanje na Gimnaziji Poljane.

“Šola mi je vedno bila na prvem mestu. Nogomet je zame zelo pomemben, vendar sem pripravljena spustiti kakšen trening, če se moram učiti. Seveda pa bi vedno rada šla na trening. Zavedam se, da je šola ključna in da brez nje težko dosežeš uspeh. Vse se lahko hitro spremeni, lahko se poškoduješ in potem je s športom konec,” zrelo razmišlja najstnica.

Da Maja trenira nogomet, so se sošolke že navadile. Sprva je bilo morda nenavadno, zdaj pa jo s največjim veseljem podpirajo na tribunah. In jo sprašujejo, kdaj bo naslednja tekma.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki