fbpx
E-UTRIP
plavalci, bazen, plavanje
Foto: FB Plavalni klub Ribnica
Izpostavljeno Aktualno Plavanje Šport

Lucija Tanko z zlatim in bronastim odličjem, Taj Novak s tremi bronastimi

Preteklo soboto in nedeljo so se ribniški najmlajši plavalci udeležili moštvenega in posamičnega državnega prvenstva za mlajše dečke in mlajše deklice, ki je dva dni in je vključevalo jutranji in popoldanski del, potekalo na ljubljanskem Kodeljevem. Ribničani so nastopili v naslednji postavi: Taj Novak, Martin Arko, Vasilij Mihelič, Filip Žagar, Luka Kljun, Tibor Starc, Vid Debeljak, Erik Kajtazovič, Vall Vegi Andoljšek, Lucija Tanko in Zoja Prelesnik.

Najboljši posameznik iz Ribnice je bil tudi tokrat Taj Novak, ki je osvojil kar tri tretja mesta v disciplinah 50 m hrbtno, 50 m prsno in 50 m kravl. Lucija Tanko je v mlajšem letniku dosegla zmago na 200 metrov kravl, medtem ko je na pol krajši razdalji, 100 metrov kravl, osvojila tretje mesto. Pohvaliti gre tudi vse ostale plavalce, saj so vsi pokazali odlično plavanje in izboljšali svoje osebne rekorde.

Po kolajne tudi starejši

»V moštvenem tekmovanju se je ribniška ekipa med 22 slovenskimi klubi uvrstila na 9. mesto, kar dokazuje dobro delo, ki smo ga opravili skozi celotno sezono. Iz doseženih rezultatov je vidno, da napredujemo, » je bil z nastopi več kot zadovoljen tudi Nace Majcen, glavni trener ribniških plavalcev. “Sedaj pa se lahko naši najmlajši plavalci zasluženo odpravijo na počitnice, v septembru pa jih čakajo nove zmage.

A sezona še ni končana, saj imajo ta vikend državno prvenstvo starejše deklice in dečki, naslednjo soboto, nedeljo in v ponedeljek pa se bodo v bazenu za najvišja mesta potegovali kadeti, mladinci in člani. Tako bomo nadvse uspešno sezono uradno zaključili 31. julija,” je po sobotnem oziroma nedeljskem prvenstvu povedala Jerneja Škaper, predsednica PK Ribnica.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki