fbpx
E-UTRIP
Z dijaki in učenci so bili tudi starši.
Aktualno Iz naših šol Novice

Leta, ki ti dajo zaleta

Številni dogodki, večina izmed njih se odvija znotraj zidanih učiln, spremljajo letošnji visoki jubilej šolstva na Kočevskem, in sicer 150 let od ustanovitve Gimnazije ter 140 let od ustanovitve Srednje šole Kočevje.

Praznovanju so se pridružili tudi učenci tretje triade vseh treh osnovnih šol iz Kočevja, Fare, Ribnice, Sodražice, Loškega Potoka, Velikih Lašč in Starega trga ob Kolpi ter seveda dijaki Gimnazije in Srednje šole Kočevje, ki so skozi literarne, likovne in fotografske natečaje ustvarjalno odstirali svoje poglede o življenju, mladosti, pomenu šole in času, ki ga prebijejo v njej. O času, ki ti res da zaleta za prihodnost, ko dobiš novo energijo, zanje, veščine. Pri njihovi ustvarjalnosti jih je združevalo geslo »Leta, ki ti dajo zaleta«, ki so ga sicer kot nosilnega izbrali ob praznovanju visoka jubileja.

Podelitev nagrad.

Kaj je v glavi mladostnika?

»Eno samo veselje, zagon? Morda strah, negotovost? Najbrž vsega po malem, kajti »učenje postaja letenje«,« je v uvodniku Zbornika, v katerem so povzetki nagrajenih literarnih, likovnih in fotografskih del s seznamom mentorjev in članov komisij, zapisala vodja projekta, prof. Vanja Novak.

Lana Poje Mihelič, učenka OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica, skupaj z mentorico Katarino Drobnič, je osvojila prvo mesto na fotografskem natečaju.

Velik odziv na natečaju, s ciljem tudi tako predstaviti šolo navzven, kar sicer počnejo vsa leta, je še en dokaz, da je med osnovnimi šolami od Kolpe do Turjaka ter Gimnazijo in Srednjo šolo Kočevje, v kateri vse večje število učencev nadaljuje izobraževanje, vzpostavljen most vse bolj trši,« je ob odprtju razstave nagrajenih del povedal ravnatelj, prof. Tomaž Markovič, ki je še dejal, da je v letošnjih letnikih na šoli 440 dijakov.

Nastopila sta harmonikaša, dijaka Srednje šole Kočevje.

Stvaritve treh natečajev je pod drobnogled vzela strokovna komisija, ki so jo sestavljali koordinatorji Ivanka Ciglič (likovni natečaj), Janko Marinč (fotografski natečaj) in Nina Papež (literarni natečaj). Prvi trije v vseh kategorijah so prejeli denarne nagrade v obliki darilnega bona.

mgć

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki