fbpx
E-UTRIP
Aktualno Nogomet Ribnica Šport

Laščani še naprej pretrd oreh za Sodražane

Tudi v četrti tekmi za točke v drugi državni futsal ligi v zadnjih dveh letih med ekipami Sodražice in Velikih Lašč, se je bolje izteklo za slednje. V petek je, ob zaključku letošnje sezone, pomlajeno moštvo Sodražice, ki sicer v tej zasedbi igra celotno prvenstvo, klonilo s 4:2, ob polčasu pa je bil izid 4:1.

Lahko bi rekli, da je, glede na potek dogodkov, šlo za nenavadno tekmo, saj so gostje po hudih napakah vratarja in ožje obrambe Sodražanov zadetke dosegli v 8. in 9. minuti (strelec je bil Rok Vidic), Rok Marolt je za 3:0 zadel v 11., Domen Škulja pa je na 4:0 povišal v 12. minuti. Že v naslednjem napadu so Sodražani preko Timoteja Hitija znižali na 4:1, končni izid pa je v 36. minuti postavil Miha Car.

Treba je povedati, da so imeli zlasti v drugem polčasu Sodražani več izrednih priložnosti, da izid vsaj poravnajo. »Bil je pravi derbi, z veliko gledalci. Pokopal nas je njihov vratar, ki je zbral 14 obramb, naš le štiri. In seveda začetek tekme, ko smo naivno prejeli dva zadetka,« je dejal Mitja Mihelič, trener Sodražice. »Za nas ta zmaga veliko pomeni. Bo še bolj strnila vrste pred drugo sezono, v kateri želimo postati stabilen član druge lige. Ponosni smo na svojo šolo, saj ekipo tvorijo prav doma vzgojeni igralci,« je poudaril trener Velikolaščanov, Mitja Pintarič. Sodražane sedaj čaka končnica državnega prvenstva v mlajših selekcijah, kjer merijo visoko. »Klub se lahko pohvali z vrsto kakovostnih igralcev, med njimi jih je kar nekaj v reprezentanci,« je poudaril Mihelič. Za nadaljnji razvoj futsala, za katerega sicer v Sodražici in okolici obstaja veliki interes, je potreben zelo majhen finančni vložek, ki ga sedaj v klubu niso deležni. In sicer zgolj šest tisočakov na leto. Tudi v Velikih Laščah občutijo denarni manjko , druge pogoje za delo pa imajo zagotovljene.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki