E-UTRIP
Tinkara Hodnik že dober mesec vodi ZKT Kostel.
Featured Novice Občina

TINKARA HODNIK, direktorica ZKT Kostel: »Kostel je neizbrušen dragulj«

Tinkara Hodnik je s 1. 9. 2022 prevzela direktorsko mesto Zavoda za kulturo in turizem Kostel. »Težko me najdete pri miru, saj sem vedno na poti, s telefonom v eni in z zvezkom v drugi roki ter kupom zamisli za nove projekte in sodelovanja v glavi,« nam je odkrila v pogovoru. In sodeč po tem, se kulturi in turizmu v Kostelu, obetajo lepi časi.

»Sem aktivna oseba številnih zanimanj, ki ima rada nova znanja in izzive. Rada delam z ljudmi, kar se odraža tudi v mojem življenjepisu, obenem pa obožujem branje in izlete v naravo, planinarjenje ter potovanja. Že v času študija slovenistike in primerjalne književnosti ter nato pedagogike sem se intenzivno ukvarjala s turizmom in prostovoljstvom, preizkusila pa sem se tudi v novinarstvu in upravljanju družbenih omrežij. V preteklih štirih letih sem bila zaposlena kot učiteljica slovenščine na OŠ Ob Rinži, kjer sem z učenkami in učenci organizirala mnoge kulturne prireditve, bila mentorica na tekmovanjih in ekipi šolskega radia. Z mladino smo v Kočevju zasnovali mladinski klub, kjer se dobivamo vsak petek ter organiziramo aktivnosti za mlade in nudimo prostor za druženje in povezovanje.«

Kakšen izziv vam predstavlja prevzem funkcije?

Z nastopom funkcije direktorice zavoda sem se podala na povsem novo karierno pot, ki pa se v veliko vidikih povezuje z mojimi dosedanjimi izkušnjami in zanimanji. Največji izziv predstavlja promocija in širitev turistične ponudbe, povezovanje ponudnikov in oplemenitev kulturnega in športnega dogajanja v občini. Načrtovanje dogodkov, povezovanje ljudi v skupno zgodbo in izvedba projektov tako na domači kot tudi regionalni in celo mednarodni ravni so izzivi, ki z elanom navdajajo celotno ekipo.

Kako velik potencial ima področje Kostela in na čem se splača še dodatno delati, v kaj vlagati sredstva?

Kostel je neizbrušen dragulj, ki v svojem objemu skriva mnoge možnosti razvoja zelenega butičnega turizma. S svojo razgibano pokrajino, gozdnimi prostranstvi, reko Kolpo in številnimi potoki, bogato kulturno dediščino in domačini, ki jo znajo ohranjati, je odlična destinacija za doživetij željne turiste tako iz Slovenije kot tujine. Grad Kostel kot osrednja turistična znamenitost v občini predstavlja izhodiščno točko za razvijanje raznolikih doživljajskih programov, pedagoških in izobraževalnih vsebin, gastronomskih doživetij in aktivnih počitnic, ki prepletajo naravo, zgodovino in pristno občutenje tradicije v stiku z neokrnjeno naravo.

Kakšne načrte imate, kakšna bo vaša prva zadolžitev?

Zavod za kulturo in turizem Kostel pa ni le gonilo razvoja turizma, pač pa tudi ključni člen pri širjenju umetnosti in kulture, ohranjanju kulturne dediščine, spodbujanju domačinov pri ukvarjanju z raznovrstnimi dejavnostmi in ustvarjanju novih produktov. Je povezovalni člen med društvi, posamezniki in občino ter različnimi deležniki znotraj in zunaj slovenskih meja.

K aktivni participaciji želimo spodbuditi tudi mlade ter jim omogočiti nove izkušnje, delovati medgeneracijsko ter v skladu s sodobnimi smernicami, a z občutkom za tradicijo in potrebe domačinov.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki