fbpx
E-UTRIP
Alkohol ne sodi za volan.
Aktualno Kronika Ribnica

Koronski čas: Vse globlji pogled v kozarec

V poročilu Policijske postaje Ribnica o delu v letu 2020, ki ga je na zadnji seji občinskega sveta razgrnil komandir Rudi Topolovec, je med drugim izpostavil, da se je lani zaradi delnega zaprtja države oziroma omejitve gibanja, kot posledica epidemije korona virusa, zmanjšalo število kaznivih dejanj (obravnavali so jih 193, od tega 186 s področja splošne kriminalitete in sedem s področja gospodarske kriminalitete), so pa v istem obdobju policisti obravnavali več primerov nasilja v družini.

Med obravnavanimi, ki so globlje pogledali v kozarec, so bile tudi ženske.

In opravili kar 5.696 preizkusov alkoholiziranosti, od tega je bilo 111 pozitivnih rezultatov. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi, je bilo odrejenih 21 strokovnih pregledov, pri čemer je bilo 9 pozitivnih rezultatov in 5 negativnih, 7 kršiteljev je izvedbo strokovnega pregleda odklonilo. Zasegli so 16 motornih vozil in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 3 kršitelje.

S področja prepovedanih drog so obravnavali 18 kaznivih dejanj in 57 prekrškov, kar je manj kot polovica v primerjavi s prejšnjim letom.

V prvih devetih mesecih letošnjega leta, ob sproščanju epidemioloških ukrepov, so se v primerjavi z lanskim letom, zgoraj navedene številke občutno povečale, še posebej vožnja pod vplivom alkohola.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki