fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Koncert, ki ne bo šel v pozabo

Uvod v vesele zadnje dni minulega leta v Ribnici je bil nepozaben koncert 38-članske zasedbe Perpetuum Jazzile v razprodanem Športnem centru. Koncert, ki je trajal dve uri, je navdušil množico. Podjetnik Rihard Pavlin, že dolga leta znan organizator velikih dogodkov, ni skrival zadovoljstva po končanem koncertu, ko je publika stoje pospremila nastopajoče.

»Ja, res je, hvaležno občinstvo je bilo del tega velikega spektakla, na katerega smo se pripravljali dobro leto. Bilo je treba narediti veliko krajših poti, da smo dosegli ta cilj. Lahko rečem, da se koncertna scena po skoraj 20 letih v polnem zagonu počasi vrača v Ribnico,« pravi priljubljeni Riki, ki ni skrival svojega zadovoljstva.

Sprva je bilo malce dvoma, če jim bo uspelo, saj je med Ribničani večkrat tako, da se to in ono ne splača. A ko ljudem ponudiš tisto, kar pogrešajo, se splača.

»Rekel sem si: Dajmo, poskusimo, saj naši občani in sosedje zaslužijo kvaliteto na odru. To so prepoznali, zato ne čudi, da je bila dvorana že prej razprodana,« pove Pavlin in napove novo glasbeno poslastico v središču dežele suhe robe – veliki koncert Nine Pušlar, 8. marca.

Navdušenja nad obiskovalci ni skrivala niti Jana Hladnik Tratnik, ena izmed članic zasedbe. »Koncert je bil sprva načrtovan za poldrugo uro. A je energija iz publike bila taka, da nas je ‘neslo’ še dobre pol ure,« je dejala prikupna Primorka, sicer po poklicu arhitektka.

Polna zasedba sicer šteje 48 članov, ki prepevajo za svojo dušo, kot pravijo, saj imajo vsi člani drugačne poklice.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki