fbpx
E-UTRIP
Aktualno Črna kronika Kočevje Kronika

Komandir PP Kočevje Silvo Košir na hitro odstavljen, zoper njega sprožena preiskava

Včeraj smo v uredništvo prejeli novico, da so na MNZ na hitro zamenjali komandirja kočevske policijske postaje, ki je to funkcijo v Kočevju opravljal zadnjih pet let. 

Šlo naj bi za kar nekaj kršitev in tudi ovadb, zato smo resničnost informacij preverili na Oddelku za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili na Posebnem oddelku specializiranega državnega tožilstva, kjer pa so nam odgovorili, da nam zaradi interesa preiskave ne morejo dati nobenih informacij. To pomeni, da je zoper komandirja Silvota Koširja sprožena preiskava.

Vpleten v afero Baričevič?

Silvo Košir je še najbolj znan iz afere Baričevič, ko je kot policist s pričanjem na sodišču ovrgel možnost vpletenosti tretje osebe, kmalu za tem pa je iz pomočnika komandirja PP Ljubljana Vič napredoval v komandirja kočevske policijske postaje.

Da se na kočevski policijski postaji že nekaj časa govori o menjavah ter o preiskavah policistov iz strani Posebnega oddelka specializiranega državnega tožilstva, smo pisali že meseca maja v tem članku, a nam tudi takrat nihče ni posredoval jasnega odgovora. Govorilo se je tudi o hišnih preiskavah ter o veliki količini gotovine, ki je bila najdena pri tem, a se je očitno vse skupaj šele sedaj izkazalo za delno resnično.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki