fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Količina trepljanja v Dolenji vasi

Ribniška dramska skupina DramŠpil, ki že 13 let neutrudno ustvarja, je s premierno predstavo za odrasle “Količina trepljanja”, pod katero se kot avtor teksta podpisuje dramatik in pesnik Goran Gluvić, pod režijo pa igralec Gašper Jarni, navdušila občinstvo v dvorani DC v Dolenji vasi.

Trepljanje je bilo še pred časom tabu tema. O trepljanju in njegovih količinah se je govorilo zgolj v ožjem krogu izbrancev, ki so novim idejam in inovativnemu pristopu zapisovanja trepljanja z užitkom prisluhnili. Zdaj lahko končno spregovorimo na glas in povemo, da so Količine trepljanja javno znane in na voljo širšim množicam.

Gledalci so jih zaužili z glasnim smejanjem, na trenutke tudi z hihitanjem, predvsem pa so se prepustili domišljiji in navihanosti, saj so le tako Količino trepljanja zaužili v vseh njenih variacijah. »Usedel sem se čisto zadaj in užival v predstavi, ki so jo izjemno odigrali Ribničani,« je bil nad videnim navdušen avtor besedila Goran Gluvić. Besede pohvale, v katerih se je prepletala ribniška kulturna ustvarjalnost skozi izvrstne interpretacije vseh igralcev, je DramŠpilovcem izrekel tudi Gašper Jarni, ki se veseli novega sodelovanja.

»Ja, to je komedija absurda, vse skupaj je obrnjeno na glavo. S tako skupino, ki je noro predana zavzetemu delu in pripravljena voljno stopiti v neznano, se da narediti vse. Zelo sem ponosen na njih,« je dodal Jarni. Stalna članica zasedbe je tudi Andreja Škrabec, avtorica besedil za nekatere predstave in tudi režiserka, ki je Količino trepljanja, ocenila kot vrhunsko. Predstavo so v Dolenji vasi tudi ponovili.

»Zadovoljni smo predvsem s performansom, ki smo ga postavili, in s tem, kar nam je dal režiser Gašper Jarni; znanje, energijo, namige, spodbudo, ker je verjel v nas, da to znamo in zmoremo. Iz nas je naredil prave like, ki smo zaživeli v nekem drugem času, v neki drugi dobi. Seveda zahvala gre celotni ekipi, scenografu, kostumografu in še posebej Goranu Gluviću, ki nam je radodarno dal to igro in rekel: Uživajte in naredite nekaj iz nje,« je dodala Škrabčeva.

(mgć)

 

 

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki