fbpx
E-UTRIP
(Foto: Siol.net)
Aktualno Črna kronika Kronika

Kolesarska skakalnica v Dolenjih Lazih ni bila opremljena z zaščitnimi opozorilnimi trakovi

Župan občine Ribnica sporoča popravek izjave, ki jo je podal po hudi nesreči na kolesarskem parku v Dolenjih Lazih:

»Obveščam vas, da sem po odzivu staršev poškodovancev v nesreči, ki se je pripetila dne 06.08.2020 na kolesarskem poligonu v Dolenjih Lazih, ponovno kontaktiral predsednika Kolesarskega kluba Ribn’čan, g. Primoža Tanka, ki je hkrati tudi upravitelj omenjenega kolesarskega poligona in ga zaprosil za konkretna pojasnila glede označbe kolesarske proge z zaščitnimi trakovi in opozorilnimi tablami. Tokrat sem od njega prejel drugačne informacije, kot mi jih je podal takoj po nesreči, zato v svoji izjavi, ki ste jo objavili mediji preklicujem navedbo v delu » da je bilo območje v času nesreče zavarovano s trakovi in opozorilnimi tablami«, saj žal temu ni bilo tako. Kot sem že večkrat zapisal, sam osebno iskreno obžalujem dogodek, ki se je pripetil mladim fantom in prav vsakemu izmed njih želim čimprejšnje okrevanje ter vrnitev v domače okolje. Samo Pogorelc, župan občine Ribnica«

Primož Tanko pa je situacijo komentiral: “Primož Tanko, kot predsednik Kolesarskega Kluba Ribn’čan se iskreno opravičujem vsem staršem zaradi poškodb, ki so se pripetile njihovim otrokom, dne 6. 8. 2020, na kolesarskem poligonu v Dolenjih Lazih. Naj poudarim, da zaletna rampa na dan nesreče 6. 8. 2020 NI bila zavarovana z varnostnimi trakovi niti ni bilo opozorilnih tabel na objektu, ki bi kakorkoli seznanjale mimoidoče, da se po objektu ne sme hoditi/zadrževati. Objekt je v preteklosti sicer bil zavarovan s trakovi in opozorilnimi listi, vendar so se le ti bodisi zaradi vremenskih vplivov, bodisi zaradi poseganja tretje osebe odstranjevali. Namen tega objekta je bil zagrajen / uporabljen za potrebe treninga klubskih članov gravitacijskega kolesarjenja. Ponesrečenim otrokom želim čim hitrejše in čim lažje okrevanje.”

(Foto: Siol.net)

Kaj točno se je takrat pripetilo?

V kolesarskem parku v naselju Dolenji Lazi v občini Ribnica se je v četrtek, nekaj po 20. uri, šest mladoletnikov povzpelo po kolesarski skakalnici, pri čemer se je udrl pod na stolpu skakalnice. Padli so sedem metrov globoko in se pri tem poškodovali.

Posredovali so gasilci in reševalci, ki so vseh šest poškodovanih prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju je bila prisotna tudi policija, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Po podatkih policije so bili štirje huje poškodovani, dva pa lažje. Nihče ni življenjsko ogrožen. Po besedah vodje gasilske intervencije Nejca Moharja je ena oseba imela odprti zlom, ena je dobila udarec v kolk, pri treh pa so sumili na poškodbo hrbtenice, poroča STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki