fbpx
E-UTRIP
Aktualno

Kočevje zažarelo v soju prazničnih luči

Na predvečer Miklavža, v četrtek, 5. decembra, so luči osvetlile Pravljični gozd na mestni ploščadi in vse mestne ulice, s tem pa se je Kočevje tudi letos že tradicionalno malo po 17. uri pridružilo mestom po Sloveniji, kjer so že prižgali praznične luči. Do prižiga luči smo odštevali skupaj s županom, dr. Vladimirjem Prebiličem, nato pa so na ploščadi nastopile še Kočevske mažoretke in Kočevska godba. Po prižigu lučk smo se ob animaciji Malega Buja zabavali, otroci pa so skupaj z animatorjem na ves glas klicali Miklavža, dokler ni nastopil najbolj pričakovani trenutek tega popoldneva – prihod prvega decembrskega dobrega moža, ki je otroke in njihove starše ob prihodu pozdravil in najmlajše tudi obdaroval z majhno sladko pozornostjo.

Del Pravljičnega gozda na mestni ploščadi je tudi letos atraktivno igralo – lesena konstrukcija gradu Fridrihštajn, ki je bil poleg Miklavža za otroke najbolj priljubljen del dogodka. Po prihodu Miklavža je za glasbo in zabavo poskrbela še Manca Špik, ki je s svojimi uspešnicami ogrela vse zbrane. Praznično dogajanje so popestrile stojnice na mestni ploščadi, kjer so obiskovalci imeli na voljo okusne prigrizke, po cimetu dišeča kuhanček in topel čaj, številni ponudniki pa so ponujali tudi izvirna darila lokalnih ponudnikov.

Decembrsko dogajanje v Pravljičnem gozdu se bo nadaljevalo že 11. in 12. decembra z novoletnima bazarjema Vrtca Kočevje in OŠ Stara Cerkev ter pestrim glasbenim dogajanjem v drugi polovici meseca decembra, ko bodo na mestni ploščadi nastopili še: Nina Pušlar, Danilo Kocjančič s prijatelji, kočevski glasbeniki (Roman Zupančič, Estrellas duo, Nika in Nejc, Charlie Butterfly, MoveMental), Samuel Lucas, Oto Pestner s skupino, december pa bomo zaključili s silvestrovanjem, ki bo za otroke potekalo s predstavo Snežna vila in obiskom Dedka Mraza ter s Čuki za odrasle.

Nadija Kolmanič, Zavod Kočevsko

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki