fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Kultura Umetnost

Knjižnica Kočevje zaprla svoja vrata, izposoja na daljavo

“Knjižnica Kočevje bo od 24. 10. 2020 do preklica zaradi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (U.l. 152/2020) zaprta za obiskovalce,” sporočajo iz knjižnice Kočevje. V tem času bodo v času rednega delovnega časa omogočali brezkontaktno izposojo gradiva in izposojo po pošti.

Brezkontaktna izposoja gradiva

Uporabniki gradivo lahko naročijo preko aplikacije COBISS+ (Moja knjižnica) in mCOBISS, preko e-maila narocilo.knjiznicakocevje@gmail.com ali preko telefona 01 893 13 20 ali 040 612 080. “Preko elektronske pošte ali telefona lahko vnaprej naročite gradivo. Ko dobite povratno obvestilo, ga boste prevzeli pri vhodu pred knjižnico,” pravijo.

Na e-mail je potrebno sporočiti avtorja in naslov želenega gradiva ter svoje podatke (ime, priimek, številko izkaznice, TELEFONSKO ŠTEVILKO). Iz knjižnice predlagajo, da navedete več naslovov, saj bo verjetno kateri od želenih že izposojen.

Izposoja gradiva po pošti

“Če sami ne morete priti v knjižnico vam želeno gradivo lahko pošljemo tudi po pošti,” navajajo iz knjižnice kot eno izmed možnosti izposoje. Teža paketa je omejena na 2 kg, brezkontaktno dostavo Pošte Slovenija na dom pa vam zaračunajo 3,00 € na paket. Znesek bo zabeležen na vaši članski izkaznici in ga boste poravnali ob ponovnem obisku knjižnice, ko boste gradivo lahko tudi vrnili,” še dodajajo.

Izposoja elektronskih knjig

Iz Knjižnice Kočevje vabijo, da bralci obiščete tudi spletni portal BIBLOS, kjer si lahko izposodite e-knjige. Na voljo so tudi nekateri drugi e-viri in baze podatkov s številnimi vsebinami.

“V kolikor bi imeli z dostopom ali namestitvijo kakšne zaplete, nas pokličite. Z veseljem vam bomo pomagali!” zaključijo ter vsem zaželijo zdravja in družbe ob dobri knjigi.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki