fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Gospodarstvo Ribnica Šport

Kdaj in kje pokrita tržnica v Ribnici?

Ideja o pokriti tržnici v Ribnici, na kateri bi kmetje ponujali predvsem doma pridelane poljščine in vrtnine, obstaja že vsaj dve desetletji. V tem obdobju so bile raziskane različne možnosti lokacije tržnice, ki trenutno deluje začasno ob parkirišču pri Miklovi hiši. Eden od predlogov je, da bi bilo smiselno urediti tržnico v okviru sanacije Miklove hiše po lanski poplavi. Drugi predlagajo umestitev v bližini Marofa ali kakšnega večjega trgovskega centra, morda celo v obrtni coni Ugar.

Župan Samo Pogorelc navaja, da se bo tržnica verjetno urejala v sklopu Medgeneracijskega centra. V primeru interesa bi se lahko urejala tudi v prostorih sedanje tehnične trgovine v Kmetijsko-gozdarski zadrugi Ribnica. Glede na odzive tistih, ki ob sobotah dopoldne obiskujejo začasno tržnico ob Miklovi hiši, se zdi, da je sedanja lokacija primerna. Prav tako bi bila zanje sprejemljiva lokacija pri Medgeneracijskem centru, seveda ob zagotovitvi strehe in razširjeni ponudbi v primerjavi z obstoječo.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki