fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Narava & zdravje Zdravje

Kdaj bosta začeli opredeljevati novi pediatrinji?

Kot smo že poročali, vodstvo ZD Kočevje obljublja prihod devetih zdravnikov, z dvema še tečejo pogovori. Na urgenci sta se letos zaposlila doktor Aleksandar Svilengaćin (spec. urg. med) in doktorica Hana Škaler (spec. druž. med, polovični delovni čas na NMP), ki je preko koncesije v Medicointerni prevzela in opredelila tudi del pacientov.

“Novembra se jim bo na NMP v polni delovni obveznosti pridružil tudi doktor Živanović (spec. urg. med), ki že zdaj pogosto pomaga pokrivati najbolj kritične termine za dežurstva. Na ta način lahko do neke mere razbremenimo zelo zasedene družinske zdravnike,” sporoča ZD Kočevje.

Otroški dispanzer prevzemata dr. med. Milja Bogunović Jovanović in dr. med. Mirjana Milojević, najmlajše bosta začeli opredeljevati ob koncu prilagoditvenega obdobja, predvidoma aprila naslednje leto. Dodatnega pediatra pridobivajo tudi zaradi vzpostavitve razvojne ambulante za najmlajše.

Ekipi Centra za duševno zdravje se bo pridružila doktorica Ana Živanović. V letu 2024 pa bo vodstvo začelo z urejanjem papirjev še za dodatno psihiatrinjo in zagon centra za duševno zdravje otrok.

“Veseli nas, da vsi prihajajoči izkazujejo visoko raven strokovnega znanja, kar potrjujejo tudi njihovi mentorji. Pri družinskih ambulantah trenutno povečujemo nekatere obstoječe programe, zdravstveni dom pa je že sklenil pogodbe s kandidati za vpis specializacij za družinsko medicino. ZD Kočevje ima danes sklenjene pogodbe s 4 kandidati za specializacijo družinske medicine, 3 prijavljamo jeseni (prvi začne že oktobra), 1 pa spomladi,” sporočajo iz ZD Kočevje in dodajajo, da še naprej tečejo pogovori tudi z novimi zdravniki.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki