fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Zanimivosti & Zabava

Gajbice pozornosti za prijetnejše praznike

Mladinski klub Kočevje je tretjič organiziral praznično dobrodelno akcijo Gajbica pozornosti. Njen namen je v sodelovanju s kočevskimi podjetji in zavodi obiskati ter obdariti starejše občane, ki so v božično-novoletnem času še toliko bolj potrebni družbe in toplih besed. Tokratni akciji so se pridružili Podjetniški inkubator Kočevje, Ljudska univerza Kočevje, Komunala Kočevje, podjetje Slovenski državni gozdovi in Radio Univox. Zaposleni v teh ustanovah so napolnili lesene gajbice z dobrotami in praktičnimi darili, ki so jih člani mladinskega kluba nato zbrali, skrbno zapakirali in dostavili prejemnikom.

»Letos je bila organizacija akcije malce enostavnejša, saj smo vsi sodelujoči že dobro utečeni. Tudi tokrat smo sodelovali z Zavodom za pomoč in nego na domu Jutro in Domom starejših občanov Kočevje. Obiskali in obdarili bomo okoli 20 njihovih oskrbovancev. Bistvo akcije pa ni v materialnih dobrinah oz. darilih, pač pa v tem, da obiščemo te ljudi v prazničnem času. Na obisk gremo k tistim starejšim občanom, ki nimajo takšne sreče kot mi, ki niso pokretni, nimajo v bližini svojcev ali pa si preprosto želijo malo mlajše družbe,« pojasnjuje mentorica Mladinskega kluba Kočevje in pobudnica akcije Tinkara Hodnik.

Mladi stkali prijateljske vezi s starostniki

Najstniki iz mladinskega kluba so akcijo vzeli za svojo in se je vsako leto zelo veselijo. »Zaradi časovne stiske sem razmišljala o tem, da akcije letos morda ne bomo uspeli izpeljati, vendar so otroci iz kluba to mojo misel takoj zavrnili. Z mnogimi starostniki smo se že večkrat srečali in smo med seboj stkali prijateljske vezi, zato nas vsako leto z radostjo pričakujejo in se nas iskreno razveselijo, tudi mi pa se veselimo druženja z njimi. V prihodnje si zato želimo, da bi se akcija razširila tudi na ostala kočevska podjetja in med tukajšnje prostovoljce, s tem pa postala tako množična, da nihče od osamljenih ali obnemoglih starejših občanov v naši občini v prazničnem času ne bi ostal brez darila in obiska,« sklene naša sogovornica.

»Prisotna sem bila na vseh treh dosedanjih akcijah in vsakič mi je bilo zelo všeč. Družimo se s prijatelji, poslušamo božično glasbo in se imamo lepo v prazničnem duhu. Pri pakiranju daril pazimo predvsem na to, da v vsako gajbico damo približno podobno količino izdelkov, ponavadi so to kava, piškoti, čokolade, bomboni, nogavice ipd. Gospe in gospodje, ki jih obiskujemo, so zelo prijazni in se nas vedno zelo razveselijo. Vesela sem, da jih obiščemo, obdarimo in jim s tem polepšamo dan,« pa dodaja Ira, ena najbolj pridnih in zagnanih članic Mladinskega kluba Kočevje.

Izidor Volf

 

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki