fbpx
E-UTRIP
Aktualno Dobro je vedeti Gospodarstvo Zanimivosti & Zabava Zdravje

Kdaj bo Osilnica dobila dom starejših?

Zastalo izgradnjo doma starejših občanov v Osilnici je lani septembra prevzela država. Poleg doma starejših občanov nameravajo urediti tudi rehabilitacijski center URI Soča.

V dosedanjo izgradnjo doma je občina Osilnica vložila 1,5 milijona evrov, po oceni ministrstva pa bo glede na trenutne cene za njegovo dokončanje, vključno z gradbenimi deli in opremo, potrebnih še 7,2 milijona evrov.

Trenutno za projekt pripravljajo investicijsko in projektno dokumentacijo. Izdelan je dokument identifikacije investicijskega projekta, sklepi o njegovi potrditvi pa so v postopku podpisovanja tako na ministrstvu za zdravje kot na ministrstvu za delo.

Glede na terminski plan, ki je priloga podpisanega sporazuma med občino in državo, in glede na dinamiko, ki je zastavljena z investicijsko dokumentacijo, po navedbah ministrstva za delo pričetek del načrtujejo v septembru, zaključek pa v roku enega leta.

Občina Osilnica je dom začela graditi leta 2004, a je za njegovo dokončanje zmanjkalo denarja. 13 let po zastoju del in po dolgotrajnih prizadevanjih občine je dokončanje doma septembra prevzela država. Dogovor o tem so predstavniki občine Osilnica in države podpisali septembra. Po sporazumu naj bi doma dokončali do septembra 2023, ko naj bi že dobil tudi uporabno dovoljenje.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki