fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Narava & zdravje Novice Ribnica Zanimivosti & Zabava

Bučno-marmeladni dan in najtežja buča

Članice Društva podeželskih žena Velike Lašče, ki so v goste povabile še prijateljice iz Ribnice in Kočevja, so na tradicionalnem, že 15. bučno-marmeladnem dnevu, na ogled ponudile darove jeseni iz svojih sadovnjakov in vrtov. Doma skuhano marmelado iz različnega sadja, pa tudi iz buč, so položile na mizo pred ocenjevalno komisijo, hkrati pa so obiskovalcem predstavile redke in zanimive primerke pridelkov z njiv.

Že osmič zapored so pripravile tudi tekmovanje v kuhanju juhe iz buč. Tudi letos so najbolj užitno bučno juho skuhale kočevske podeželke. »Nič kaj skrivnostni recept nismo uporabile. V življenju je že tako, da je treba vse delati z ljubeznijo. Tudi kuhati. To je naša skrivnost,« se je malce pošalila kot vselej zgovorna Bojana Klepac, predsednica DPŽ Kočevje.

»Za dobro bučno marmelado potrebujemo le dve začimbi, ingver in cimet,« so skrivnostni recept razkrile gostiteljice. »In bučo,« je dodal Jože Železnikar s Četeža, ki je pridelal najtežjo bučo. Tehtala je neverjetnih 78 kilogramov, tri več kot lani, kar je ob suši in zajedalcih dobra bera.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki