fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Narava & zdravje

Kakšna je bila kakovost naše vode v času deževja?

Prejšnji teden je Slovenijo zajelo obilno deževje, kar je vplivalo tudi na kvaliteto vode. Kako je za kakovost pitne vode poskrbel kočevski upravljalec?

“Kot upravljalec pitne vode smo tudi mi, glede na črne vremenske napovedi, ves čas trajanja neurja, ki je prejšnji teden zajelo Slovenijo, budno spremljali dogajanje na naših zajetjih in posameznih vodovodnih sistemih,” nam uvodoma pojasni Antun Gašparac iz Hydrovoda.

Kljub obilnim padavinam, se na našem območju ni zgodil takšen črni scenarij, kot so ga doživela določena območja v naši državi. Zaposleni so spremljali stanje na terenu.

“Vse naše naprave za dezinfekcijo so nemoteno delovale in skrbele, da je bila pitna voda ves čas skladna in zdravstveno ustrezna. Tudi vse tri vodarne, preko katerih oskrbujemo naš največji vodovodni sistem, so delovale brezhibno. Te vodarne imajo opremo za pripravo pitne vode z ultrafiltracijo, ki bi omogočala varno oskrbo s pitno vodo tudi v slabših pogojih od teh, ki smo jih imeli ob koncu prejšnjega tedna,” zaključi direktor Hydrovoda.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki