fbpx
E-UTRIP
Solidarnost.
Solidarnost.
Izpostavljeno Kolumna

Kako solidarni ste danes?

Danes je dan solidarnosti. Ta dodaten prost dan, ki je bil sprejet po hitrem postopku, je marsikoga spravil na noge. Sprožil je ogromno vprašanj in dvomov. Gospodarstveniki se sprašujejo, kako pametna poteza vlade je bila taka odločitev. Pojavila so se vprašanja v zvezi s plačami, zdravstveno oskrbo, trgovinami …

Številni zaposleni so – zaradi torkovega praznika – tako ali tako načrtovali prost ponedeljek in s tem podaljšan vikend. Kot strela z jasnega je prišla odločitev, da v ponedeljek dopust ne bo potreben.

Na prvo žogo smo se še veselili, a ko začneš razmišljati o namenu dneva solidarnosti, ti ni čisto vseeno. V osnovi je ta dan namenjen temu, da bi pomagali prizadetim v tej katastrofalni nesreči. Tisti (nas je veliko), ki smo že dober teden v mislih na krajih katastrofe, tisti, ki čutimo z vsakim, ki je izgubil dom, se na ta dan ne počutimo čisto svobodno. Če iz kakršnega koli razloga ne moremo na prizadeta območja, v nekem smislu čutimo slabo vest.

Spet drugi morda brez slabe vesti uživajo na Obali. Tretjini Slovenije je ta dan podarjen. Glede na to, da je ujma prizadela dve tretjini Slovenije, bo ta dan marsikomu prišel zelo prav. Verjetno je bil ta dan razglašen za prost dan prav z mislijo na te uboge in izmučene ljudi, ki bodo morali svoje življenje praktično začeti znova. Kljub temu bi se dan solidarnosti verjetno lahko organiziral drugače.

Kljub temu … Bodimo danes malce bolj solidarni, pomagajmo starejšemu sosedu, lahko pomagamo tudi malčku, ki se trudi voziti kolo brez pomožnih kolesc.

Naj dan ne izgubi pomena, ne glede na to, ali se strinjamo z odločitvijo vlade ali ne.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki