fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Kočevje Novice

Kako je v primeru Andreja Štrumblja postopal ZD Kočevje?

Z vprašanjem, kdaj se je Zdravstveni dom Kočevje prvič seznanil s stanjem Andreja Štrumblja, smo se obrnili na vodstvo zavoda. Odgovor objavljamo v celoti.

  • Zdravstveni dom Kočevje, natančneje NMP,  je bil o primeru gospoda Štrumblja prvič obveščen 15.11.2023 s strani CSD. Dežurni zdravnik je nemudoma opravil hišni pregled in izvedel celoviti pregled pacienta.
  • Dne 30.11.2023 je bil direktor ZDK, s strani direktorja Zavoda Jutro obveščen o slabem zdravstvenem stanju gospoda Štrumblja, zato je bil ponovno aktiviran NMP, kjer je dežurni zdravnik opravil pregled in gospodu predlagal napotitev na sekundarno raven. Gospod je napotitev zavrnil.
  • 5.12.2023 je gospod sam poklical na NMP in dežurnega zdravnika zaprosil za obravnavo na sekundarni ravni. Dežurni zdravnik je nemudoma odreagiral in gospoda napotil na sekundarno raven.
  • 11.12.2023 je ZD Kočevje obiskala oseba, ki gospoda osebno pozna in pomočnici direktorja za splošne zadeve ZD Kočevje predala informacije o zdravstvenem stanju gospoda in o razmerah, v katerih le ta živi. Pomočnica direktorja je nemudoma o situaciji obvestila Center za duševno zdravje, natančneje socialno delavko in psihiatrinjo, ki sta izvedli postopke, skladno s svojimi pristojnostmi. Psihiatrinja je opravila tudi pregled na terenu. Istega dne je bil ponovno aktiviran dežurni zdravnik iz NMP, ki je gospoda napotil na sekundarno raven. Kontaktirali smo tudi CSD, ki pa je sporočil, da se za gospoda že aktivno vodijo postopki iz njihove pristojnosti. Obvestilo smo poslali tudi pristojni službi Občine Kočevje.
  • Patronažna služba Zdravstvenega doma Kočevje je po navodilu zdravnika specialista iz Internistične prve pomoč Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, v obdobju od 15.12.2023 do 23.1.2024, pri gospodu izvajala obiske in meritve krvnega tlaka in utripa.
  • 17.1.2024 je bil gospod, na podlagi klica, ki ga je opravil sam, obravnavan v ambulanti za neopredeljene.
  • Zdravstveni dom Kočevje je prejel vlogo za izdajo mnenja za namestitev gospoda v institucionalno varstvo, ki jo je zdravnik v ambulanti za neopredeljene obravnaval dne 27.1.2024. Vloga je bila naslednji delovni dan poslana pristojni službi CSD v obravnavo.
  • Dne 29.1.2024 je bil izveden skupni sestanek z vodstvom občine, ZDK, Zavoda Jutro in CSD glede primera Štrumbelj. Vsi prisotni smo si izmenjali informacije, kaj vse so posamezne službe že izvedle in skupaj poiskali možnosti, kako gospodu še dodatno pomagati. Izvedene so bile prve akcije, kot je deratizacija, čiščenje, nabava umivalnikov, pip in wcja, dostava negovalne postelje, hodulje …
  • V naslednjih dneh bomo v okviru Zdravstvenega doma Kočevje ponovno opravili zadeve iz svoje pristojnosti, kot je pregled s strani zdravnika in obravnava s strani patronažne službe. Bomo pa sedaj, ko bodo bivalni pogoji ustrezni, zagotovili tudi delovno terapijo na domu in s tem poskušali pomagati gospodu, da zopet stopi na noge.

Zdravstveni dom Kočevje torej od dneva, ko je bil prvič seznanjen s primerom Štrumbelj, izvaja ustrezno in celovito zdravstveno oskrbo za gospoda na domu in se vsakokrat, z visoko mero odgovornosti odzove na potrebe gospoda z vidika zdravstvenega varstva.

VIR: Vodstvo ZD Kočevje. 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki