fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Iz ZD Kočevje poročajo o kar 12-ih novih okužbah s Covidom-19

Včeraj so v ZD Kočevje opravili 31 testov na COVID-19. »Vikend je bil obetaven, število okužb se je umirjalo. Današnjega rezultata, z zabeleženimi 12-imi novimi okužbami, pa ne moremo šteti kot dober znak,« z žalostjo sporočajo.

Izmed na novo pozitivnih oseb je ena oseba zaposlena v DSO Kočevje, pri nekaj okužbah gre za prenos v gospodinjstvu, pri drugih pa izvor okužbe ni znan. Ob tem dodajajo, da obstaja velika verjetnost, da so tovrstne neznane okužbe vezane na prevoz na delo ali na delo samo.
»Zaznavamo tudi okužbe med otroci, navkljub zaprtim šolam in vrtcem. To priča, da je virus Sars-Cov 2 še vedno zelo aktiven med nami in si še ne smemo privoščiti popuščanja,« trdijo iz ZD Kočevje.

»Povsem človeško in razumljivo je, da nam gre vsem vse skupaj že pošteno na živce, organizacija dela v zdravstvu pa postaja izziv. Sproščanja ukrepov si ne moremo obetati, dokler se ne zmanjša število okužb in posledično poslabšanj zdravstvenih stanj obolelih in hospitalizacij. Bolnišnice so polne!« pravi direktorica ZD Kočevje Polona Vidič Hudobivnik ter dodaja, da vsak izmed nas lahko prispeva tako, da se ob najmanjših bolezenskih znakih ne odpravi v službo in med ljudi, ampak ostane doma. »Na delu se obnašajmo, kot da je okužen kdorkoli izmed nas, mi ali drugi in tega še ne vemo. Asimptomatskih prenašalcev je veliko in preventivni ukrepi so zelo na mestu!«

V ZD Kočevje bodo še naprej vsem na voljo za pomoč, tako za nujna stanja kot ostalo. Kar se da urediti na daljavo, bodo obravnavali na ta način. Svetujejo tudi uporabo elektronske pošte in naročanje receptov in listin preko elektronske povezave, ki je dostopna na njihovi spletni strani pri vsaki ambulanti. »Prosimo pa za razumevanje, če nismo dosegljivi po telefonu ravno isti hip, celotno osebje se trudi, da prav vsak dobi dostop do naših storitev v najkrajšem času,« še pravijo v ZD Kočevje.

»Kljub trenutni situaciji verjamem, da smo na pravi poti in da je v sodelovanju moč in bomo zmogli tudi čez te izzive! Ostanite zdravi! Pazite nase in na druge!« zaključi Hudobivnikova.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki