fbpx
E-UTRIP
FOTO: YASKAWA.
Izpostavljeno Aktualno

Kočevje bo dobilo novo ulico

S strani podjetja oziroma tovarne Yasakawa Europe Robotics, d.o.o. je Občina Kočevje prejela pobudo o poimenovanju ulice, ki vodi mimo njihovega sedeža podjetja. Občina je predlog sprejela, Kočevje bo tako dobilo novo ulico: Ulico Daigora Yasukawe.

Daigoro Yasukawa je leta 1915 na Japonskem ustanovil podjetje, ki je sprva proizvajalo opremo za pridobivanje premoga in kasneje preraslo v eno izmed vodilnih multinacionalk na svetovnem trgu. Svetovno znano podjetje na področju pogonske tehnologije, robotike, sistemskega inženirja in industrijske avtomatike je leta 2019 v Kočevju odprlo novo tovarno industrijskih robotov, kar je za občino po večletni stagnaciji velikega pomena, saj je prineslo velik gospodarski in kulturni razvoj ter napredek.

Ulica, na katero se imenovanje nanaša, vodi k tovarni Yaskawa Europe Robotics, d.o.o. in je skladno z OPN umeščena v gospodarsko cono LIK. Poteka po delu kategorizirane občinske ceste št. JP 672321 od stacionaže 0 m do stacionaže 223 m.

Z imenom Ulica Daigora Yasukawe se strinja tudi Komisija za standardizacijo zemljepisnih imen.

Občina Kočevje se je s sprejetjem predloga zavezala h kritju stroškov povezanih z nakupom in postavitvijo napisne ulične table, katerih ocenjena vrednost je 325,00 EUR.

Yaskawa Europe Robotics d.o.o pa se z odlokom zaveže kriti stroške povezane z nakupom tablice spremenjene hišne številke in z zamenjavo listin v zvezi s poslovanjem, katerih ocenjena vrednost je 150,00 EUR.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki