fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Starševstvo Tenis Zanimivosti & Zabava

Iz vrtčevske igralnice na teniško igrišče

V današnjih časih je še kako pomembno »preseliti« otroke izza ekranov v naravo, na igrišča ali športne dvorane. Virtualni svet ni več tako zanimiv, ko najdeš šport, ki te prevzame. Okrog 100 otrok iz vrtca Kočevje si je lahko pobližje ogledalo, kako poteka trening tenisa in dva sta se na predstavitvenem športnem dnevu tako navdušila, da sta že začela s treningi.

V fiskulturnem domu je bilo živahno. Množica razposajenih otrok, je poprijela za loparje – mnogi prvič, spet drugi- – pa še kako suvereno. Najprej osnova – pravilno rokovanje z loparjem, nato backhand in forehand. Žogica v zrak in zamah.

Trener in bodoča zvezda Wimbledona

Prvo spoznavanje s tenisom je malčkom omogočil Ivan Struna iz Teniškega kluba Kočevje. Mlade športnike je označil za zelo spretne in dodal, da so že padali prvi udarci čez mrežo. Odigrali so tudi že čisto pravo igro in pokazali, da znajo biti borbeni in vztrajni do konca.

No, ob koncu treninga, kjer se razmiga celotno telo in okrepi duh, je sledilo sladko presenečenje. Bodoče teniške zvezde so bile navdušene. Trener pa upa, da bodo loparje zavihteli tudi na zunanjih igriščih in navdušili še kakšno bodočo Tamaro Zidanšek in Aljaža Benedeta.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki