fbpx
E-UTRIP
FOTO: Damjan Žafran.
Izpostavljeno Šport

Imamo državnega prvaka in prvakinjo

Po tem, ko so šolarji že prestopili šolski prag, so se člani društva SEKIRACHI iz Kočevja udeležili državnega prvenstva v metu velike Krpanove dvojne sekire v Gradišču nad Stično. Skupno se je tekmovanja udeležilo 26 tekmovalcev in 12 tekmovalk iz celotne Slovenije. Iz našega konca je tako prišla najštevilčnejša ekipa, 11 mož in štiri predstavnice nežnejšega spola.

Člani društva so nad rezultati resnično zadovoljni, saj imajo v svojih vrstah kar dva državna prvaka, tako med moškimi kot tudi med ženskami.

Rezultati :

Moški 

1.mesto: Damjan Žafran SEKIRACHI 
2.mesto: Steklačič  Stična
3.mesto: Alojz Fajfar  SEKIRACHI 

Ostali SEKIRACHI:

4.  Simon Šega 
6. Tomaž Loknar 
7. Daniel Lenassi
8. Zvone Turk 
10. Miran Vidic 
11. Zlatko Permoser 
12. Peter Novak 
13. Goran Mršič 
14. Zdenko Žafran 

Ženske 

1.mesto: Aša Grahelj SEKIRACHI 
2.mesto: Alin Unuk  Koper 
3.mesto: Marija Štajnar Stična 

 Ostale SEKIRACHIce

4. Marinka Trope
8. Maja Somensary 
9. Sandra Selšek 

Po udeležbi na svetovnem prvenstvu v Nemčiji junija letos se je skupina članov SEKIRACHI odločila, da bodo ustanovili društvo Sekirači. Za skupni prostor so izbrali Gaj, na nekdanjem balinišču. Tam so postavili osem tarč za velike in male sekire. To sekirišče velja za eno najlepših v Evropi.

»Pridružilo se nam je kar nekaj novih članov in članic, ki pridejo tudi na treningih. Organizirali smo tudi nekaj tekem v mali sekiri (Štalcerji, Gaj Kočevje, Mozelj, Podlesje, MTB center) in udeležencev je bilo vedno več, za kar smo resnično hvaležni,« nam je povedal Damjan Žafran.

Dne 23.9.23 ob 11.00 bodo člani društva uradno otvorili igrišče in izpeljali tekmo v mali in veliki sekiri v Gaju. V mali sekiri ustanovni člani društva ne bodo tekmovali, v metu male sekire se bodo lahko pomerili vsi navzoči. Izkušeni SEKIRACHI bodo tekmovali v veliki sekiri.

»Vsi tekmovalci bodo prejeli praktična darila, prvi trije v moški in ženski konkurenci pa tudi medalje. Ob tem bi se zahvalil prav vsem, ki so nam pomagali na kakršen koli način: SIDG, žagi v Črnem Potoku, gospodu Kolarju in Anžetu Kobola, vsi nas podpirajo že od začetka,« zaključi Žafran.

Cilj društva je, da naslednje leto v Kočevje pripeljejo tekmovanje na svetovni ravni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki