Sestavine:
- 2 kosa celih piščančjih prsi brez kože ali kosti
- 4 žlice gorčice z zrni
- 2 dl smetane za kuhanje
- pol kozarca belega vina
- sol
- vejica rožmarina
- žlica olja
- 250 g mlincev
Priprava:
Piščančje prsi po dolgem razpolovimo, vsak kos narahlo posolimo in bogato namažemo z gorčico. V ponev nalijemo olje in ga segrejemo. Prsi položimo v ponev. Meso sprva z lopatico kakšno minuto ali dve pritiskamo ob ponev, da pospešimo pečenje, nato pečemo dalje 15 minut na srednje močnem ognju. Medtem sesekljamo rožmarin in skuhamo mlince. Meso obrnemo, znova kakšno minuto pritiskamo meso z lopatico ob ponev, nato vse prelijemo z vinom, začinimo z rožmarinom in pečemo največ 10 minut. K mesu prilijemo smetano, premešamo, pokrijemo in odstavimo. Meso vzamemo iz omake. Omako naložimo na servirni krožnik, meso na čisti deski narežemo in nazadnje rezine položimo na omako. Čim prej ponudimo s kuhanimi mlinci in skledo endivije s popečenimi bučnimi semeni in bučnim oljem.
Vir: Odprta kuhinja