fbpx
E-UTRIP
Prvič so zaigrali v tej zasedbi in to po le dveh skupnih urah.
Aktualno Glasba Kultura Ribnica

Harmonika + kitara + trobenta= Trio Hozen Leder

Sestri Neja in Lenka Debeljak iz Praproč pri Ortneku sta že dolgo, tudi v lokalnemu okolju, znani kot izvrstni glasbenici. Pravzaprav že od zgodnjih šolskih let ne moreta brez inštrumenta v rokah; Neja, ki je sicer končala Akademijo za glasbo, smer kompozicija in glasbena teorija, mojstrsko igra tako na klavirski harmoniki kot tudi na frajtonarici, Lenka, ali kot jo bolj poznajo, Lenči, pa trobento (bariton).

»To je naš prvi javni nastop v tej zasedbi, pod imenom Trio Hozen Leder (avstrijske noše). Skupaj smo le dobri dve uri, zbranim smo zaigrali Dekle iz Ribnice,« je Neja predstavila še tretjega člana zasedbe, kitarista Marka Vrabiča, doma iz Maribora.

Neja in Marko sta bila pet let del nekega drugega ansambla, ki je večkrat nastopal tudi po Avstriji, na samostojni poti pa se jim je pridružila Lenka. Igrajo vse zvrsti glasbe in ob vsaki priložnosti – ob porokah, na veselicah, zabavah, ožjih slavij, prisluhnejo jim tudi zaključene družbe, vabijo pa jih tudi ob žalosti.

Neja poučuje glasbo na osnovni šoli v Litiji, Lenka se odpravlja na študij glasbene pedagogike v Maribor, hkrati pa bo obiskovala univerzo v Gradcu, oddelek jazz saksofon. Marko je sicer samouk, a vendarle odličen kitarist, ki kitare tudi izdeluje.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki