fbpx
E-UTRIP
Grega Mavrin, kandidat za župana Občine Kočevje (stranka SNS).
Aktualno LOKALNE VOLITVE 2022 Novice Volitve2022novice

Grega Mavrin, kandidat za župana Občine Kočevje: ZDRAVSTVO, VARNOST in PROMETNI REŽIM

Grega Mavrin že od nekdaj živi in dela v Kočevju. Trenutno zaposlen v podjetju Komunala Kočevje, tudi prostovoljni gasilec in oče 5-letni Sofiji pravi, da dobro pozna pomanjkljivosti oziroma probleme naše občine in tudi rešitve zanje, zato se je odločil, da s podporo stranke SNS kandidira za župana občine Kočevje. Z ljubiteljem narave smo se ob skodelici kave pogovarjali, kaj se mora po njegovem mnenju nujno in takoj spremeniti, zakaj, na kakšen način in predvsem kaj bi Kočevje kot mesto z njegovo zmago pridobilo.

»V Kočevju je potrebno nujno urediti določene stvari, predvsem zdravstvo, varnost in pa prometni režim, zato sem se odločil, da tudi jaz vložim kandidaturo,« kratko in jedrnato pojasni Mavrin in doda, da je trenutno vodstvo te probleme spregledalo oziroma jih reševalo na napačen način.

PROGRAM: KAJ KOČEVJE POTREBUJE?

Zdravstveni dom Kočevje je pred kolapsom

»Definitivno je na prvem mestu zdravstvo. Moje mnenje je, da je v ZD Kočevje enostavno premalo zdravnikov – tako splošnih, kot družinskih, izgovor, da primanjkuje zdravnikov po vsej Sloveniji pa ne more biti več relevanten, namreč, kar nekaj zdravstvenih domov po Sloveniji, ki so se pred časom spopadali z manjkom zdravnikov, so danes že na želenih kapacitetah. In da o odsotnosti stalne pediatrične oskrbe sploh ne izgubljam besed. Enostavno menim, da s trenutno zgolj »gostujočimi« pediatri, ki so v ambulanti prisotni nekje dvakrat tedensko, zdravstveni dom sploh ne more delovati,« je prepričan Mavrin, ki bi se problema lotil s podeljevanjem koncesij. Nadaljuje z naštevanjem težav, ki bi jih bilo potrebno nasloviti. Na drugo mesto tako postavi varnost.

V mestu se varno ne počuti nihče

»Predvsem varnost občanov in občank, predvsem otrok in starejših, saj smo vsak dan priča milo rečeno »neljubim« dogodkom v našem mestu. Tudi mesto kot tako je zamrlo, ob koncu tedna je po 21. uri, ko je bilo pred leti vse živo, lokali so bili polni in dobro voljo je bilo srečati na vsakem koraku, zdaj že nekaj let enostavno rečeno »mrtvo«. Kar pravzaprav niti ni presenetljivo, glede na prej rečena kriminalna dejanja in odsotnostjo zaupanja v varnost kot tako,« pove Mavrin in rešitev vidi v večji prisotnosti represivnih organov. Prav tako je eden izmed problematičnih lokacij kočevsko pokopališče, ki po mnenju Mavrina nujno potrebuje video nadzor, saj se tam na dnevni bazi dogaja vandalizem in temu podobna kazniva dejanja.

Minimalna plača je tudi v rokah Občine Kočevje

Kandidat stranke SNS kot tretji največji problem izpostavi delavsko problematiko, meni namreč, da je okoli 3.000 občanov, ki se na delo dnevno vozijo v Ljubljano ali celo še dlje, precej prevelika številka in ne dvomi, da bi se z bolje urejenim plačnim sistemom oziroma dvigom minimalne plače v Kočevju ti ljudje zaposlovali v domačem kraju. Namreč, dejstvo je, da Občina sodeluje tudi z gospodarstveniki v svojem okolju in ima posledično določen vpliv oziroma besedo tudi pri plačnem sistemu in ta v Kočevju res ne pije vode. Vse, kar bi si želel za naše občane, je solidna plača srednjega razreda, ki si jo vsak, ki dela, več kot zasluži.

Podjetje Melamin naj ostane na trenutnem mestu
»Melamin je podjetje, ki kruh nosi mnogim kočevskim družinam in absolutno zagovarjam stališče, da se ga ne umakne na obrobje mesta, menim pa tudi, da je to pravzaprav neizvedljivo, bi pa podprl idejo, da se na obrobje oziroma izven centra mesta preseli shranjevanje in pretakanje nevarnih snovi.«

Največja slovenska občina, pa brez bazena

»Bazen je v največji slovenski občini nujno potreben, saj morajo zdaj mnogi starši svoje otroke na treninge plavanja voziti v sosednjo Ribnico. Na voljo je ogromno občinskih stavb, ki so nekako same sebi namen, katerega bi lahko spremenili v bolj koristnega in bazen je definitivno eden izmed pomembnejših pridobitev za Kočevje,« si nekdaj v Kočevju že prisoten bazen želi povrniti Mavrin in izpostavi še eno zelo pomembno točko njegovega programa, in sicer prometni režim.

Enosmerna zapora in cona 30 je čisti nesmisel

»Ureditev prometnega režima v centru mesta z zaporo prometa v eno smer ter vzpostavitev cone 30 se mi zdi popolnoma nesmiselna in jo vidim zgolj kot nepotrebno polnjenje občinske blagajne. Sam bi se zavzel za odprt promet v obe smeri in omejitev hitrost na 40, ali morda tudi 30, pa vendar ne s cono ampak kot rečeno z omejitvijo, kar je – vsaj kazensko – pomembna razlika,« svoje stališče zagovarja Mavrin in doda, da je potrebno bolje sodelovati in posledično urediti cestno infrastrukturo tudi v bolj oddaljenih vaseh na Kočevskem, ki ostajajo najbolj zapostavljena.

Gozdovi so »kočevska nafta«, začnimo to izkoriščati

Kot velik ljubitelj narave je kandidat za župana Občine Kočevje Grega Mavrin izpostavil tudi gospodarjenje z občinskimi gozdovi, meni namreč, da je le-to »trenutno popolnoma neodgovorno, saj je krčenje občinskega gozda prešlo vse meje zdravega ravnanja z naravo oziroma gozdom,« in se naveže tudi na pridobivanje evropskih sredstev s področja energetske oskrbe. »Menim, da bi Občina lahko pridobila veliko več evropskih sredstev za sofinanciranje denimo sončnih elektrarn, kar bi odločitev za ta vir energije naredilo veliko bolj »privlačno« oziroma dostopno širši množici, kar pa si seveda vsi želimo.

Mlade družine potrebujejo boljše pogoje za dostojno življenje

»Glede na to, da je za nekatere družine več kot odlično poskrbljeno tako s stanovanjsko subvencijo kot še marsikaterimi drugimi ugodnostmi menim, da bi vsaj toliko pozornosti morali nameniti tudi mladim, ki kupujejo svoja stanovanja oziroma gradijo svoje hiše in jim priti naproti z oprostitvijo komunalnih prispevkov. No, ko smo že ravno pri komunalnih storitvah… te so iz meseca v mesec dražje in mislim, da bi občina morala aktivno pristopiti tudi k reševanju tega problema. In, kot zaključi Grega Mavrin … »Ne pozabimo, mlade družine so enostavno prepotrebne za obstoj in razvoj Kočevja, ker, saj vemo … na mladih svet stoji.«

*plačljiva objava*

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki