fbpx
E-UTRIP
Gimnazija in srednja šola Kočevje.
Izpostavljeno Aktualno Kočevje Novice Zanimivosti & Zabava

Gimnazija in srednja šola Kočevje letos z novim ravnateljem

Ravnatelj Gimnazije in srednje šole Kočevje je z današnjim dnem Gregor Pečan. Pečan je sicer tudi predsednik Združenja ravnateljev in ravnateljic. V Kočevju pa ne bo delal prvič.

Rojen l. 1962 v Ljubljani. Obiskoval je celodnevno osnovno šolo na Dobrovi pri Ljubljani, nato pa Gimnazijo Vič, kjer je l. 1981 maturiral. Po opravljeni vojaški obveznosti je diplomiral iz elektrotehnike, smer elektroenergetika. Po študiju je opravil pedagoško-andragoško dokvalifikacijo in se zaposlil na srednji šoli kot profesor strokovnih predmetov s področja elektrotehnike, poučeval pa je tudi matematiko na vseh nivojih srednješolskega izobraževanja, od maturitetnih oddelkov do prilagojenega programa. V osnovno šolo je presedlal l. 2001. Poučeval je tehnično vzgojo, predmete iz računalništva in bil ROID. Ravnatelj je od l. 2006, na Osnovni šoli Janka Modra, Dol pri Ljubljani.
Je človek številnih hobijev, med katerimi je potrebno izpostaviti predvsem šport, branje, obiskovanje gledališča in koncertov ter vodenje. Prisega na zdravo pamet, čeprav so pogoste trditve, da je pri nas že izumrla.

“Leta 1991 je bila v Kočevju na srednji šoli moja prva služba. Takrat sem Kočevje zelo dobro spoznal, saj sem ga prekolesaril in prehodil po dolgem in počez. Zelo me je navdušila lepota in nedotaknjenost narave, zelo dobre odnose pa sem vzpostavil v tistem kratkem obdobju enega leta s številnimi ljudmi. Pozneje sem bil organizator prvega triatlona v Kočevju, tako da sem ohranil kar nekaj stikov vse do današnjega časa. Z upokojeno ravnateljico gospo Meto Kamšek pa sva sodelovala tudi v delovni skupini pri prenovi šolstva in lahko rečem, da se zelo dobro razumeva,” nam je zaupal novi ravnatelj, ki je na mestu vodstva zamenjal Tomaža Markoviča.

Daljši pogovor z novim vodstvom objavimo v oktobrski številki naših časopisov.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki